Arabisch kipstoofpotje



De lamsstoof uit Eet.Leef.Reis van Donal Skehan was de inspiratie voor deze hartverwarmend lekkere stoofschotel met kip en volop specerijen. Een ideaal stoofgerecht om in het weekend te maken en de dag erna te eten. Dan is je kipstoofschotel namelijk nóg lekkerder. Je hoeft ‘m dan alleen maar kort op te warmen zodat je lekker snel aan tafel kunt.

Oh en had ik al gezegd hoe lekker dit stoofrecept is en hoe makkelijk te maken?! Oh en laat je niet van de wijs brengen door de ingrediëntenlijst, want de meeste specerijen zul je in huis hebben. Kom, we gaan de keuken in.

Ingrediënten – voor vier personen
750g kip (2 kippenpoten en 2 kippendijen, zonder bot)
75g gele rozijnen
75g gedroogde abrikozen, in reepjes
100ml vers sinaasappelsap (om de rozijnen en abrikoos in te wellen)

Specerijenmix
2tl kurkuma
2tl gemalen komijn
1tl cayenne
2tl kaneel
2tl gemalen koriander
1,5tl gemalen gember

Verder nodig
2 uien, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijngehakt
duimdik stuk verse gember, geraspt
2 courgettes, in grove stukken
1 prei, in ringen (goed gewassen)
2 blikken tomatenblokjes (á 400g)
400ml kippenbouillon
zout & peper

Voor erbij: parelcouscous (of gebruik rijst of gewone couscous)

Arabisch kipstoofpotje

Voor dit stoofpotje met kip begin je met het mengen van de specerijen. Wrijf de kip met de helft ervan in. Laat dit zolang je wilt intrekken, liefst een uurtje maar langer mag. Verhit een eetlepel olie in een grote stoofpan en braad hierin de kip rondom goudbruin in aan. Haal de kip eruit en leg die even apart op een schoon bord. Doe nog een eetlepel olie in de pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember aan gedurende 6-8 minuten op medium vuur. Dan de rest van de specerijenmix erbij, samen met de prei en een minuut aanbakken.

Makkelijk stoofrecept met kip

De kip gaat nu terug in de pan, samen met de courgetteblokjes, de tomaat uit blijk, bouillon en gedroogde vruchten (rozijnen en abrikoos, inclusief het sap). Zet het vuur hoog, breng aan de kook en draai daarna het vuur terug tot de inhoud pruttelt. Laat het zo 1 – 1 ½ uur pruttelen, met de deksel schuin op de pan.

Serveer met gekookte parelcouscous (of andere graansoort naar keuze). Super lekker is het ook om de restjes van de stoof op te deppen met lekker vers Marokkaans of Turks brood. Ik zei het toch, een super makkelijk stoofrecept 😉

Gepubliceerd op 3 oktober 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.