Sushibowl met bloemkoolrijst (vegan)



Easy én lekker; zo maak je een sushibowl met bloemkoolrijst. Dit vegan recept is echt het proberen waard. Zó lekker!

Tijdens ons dagje vegan eten (zie artikel) moest er natuurlijk ook voor de avond iets lekkers op tafel komen. Een van de lievelingsgerechten van onze dochter is sushi. Met dank aan The Green Kitchen at Home kwam ik een recept tegen voor vegan sushirollen.

Ik paste het recept iets aan en maakte er een sushibowl van. Dat was niet alleen bij de kleine dame een succes, maar wij werden er ook écht blij van. Proberen dus!

Vegan maaltijd voor vier personen

Voor de vegan sushirijst

500g bloemkoolrijst (die kun je kant & klaar kopen tegenwoordig, maar ik raspte in mijn Magimix foodprocessor in seconden tijd één bloemkool tot rijst. Nét iets budgetvriendelijker)
1el tahin
1tl sesamolie
1,5 el sushi seasoning
1el maple syrup
mesput zout

Voor de toppings

1 komkommer, in reepjes (zonder zaadlijst)
1 paprika, in reepjes (zonder zaadlijst)
2 avocado’s
tomaat, zonder zaadlijst (hoeveelheid naar wens)
1 pakje tofu naturel, gemarineerd met 1 tl sesamolie, 1el sojasaus, ½ tl knoflook-, chili- en gemberpoeder.
200g champignons + ½ el sesamolie
optioneel: zeewierchips (toko)

sushi bowl vegan

Vegan sushibowl met bloemkoolrijst

Begin voor je vegan sushi bowl met de bloemkoolrijst. Giet kokend water over de bloemkoolrijst (die je in een zeef hebt) en laat goed uitlekken. Meng de bloemkoolrijst met de rest van de ingrediënten, dek af en zet in de koelkast tot gebruik. Ik maakte dit in de ochtend al klaar, zodat ik ’s avonds in no-time aan tafel kon.

Gemarineerde tofu

Snijd de tofu in plakjes en meng met de kruiden. Zet ook dit afgedekt in de koelkast weg tot gebruik. Bak de champignons in de sesamolie, breng op smaak met zout & peper en laat afkoelen. Bak dan de tofu in een hete pan, om en om, knapperig en goudbruin.

Vegan maaltijd

Pak een kom en doe hier ¼ van de bloemkoolrijst in. Daarop gaat de tofu, de gebakken champignons, komkommer, paprika, avocado en tomaat. Bestrooi met sesamzaadjes en serveer met knapperige zeewierchips. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 19 september 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!