Koken met kleur van Joke Boon (review)



De cover schittert je tegemoet en geeft je meteen een indruk van wat je van het nieuwe boek van Joke Boon mag verwachten. Na een heel kookboek vol bonengerecht is de focus nu verschoven van het type ingrediënt naar de kleur van de ingrediënten.

Dat levert, je verwacht het niet, een heel kleurrijk boek op. Maar ook een boek met hele afwisselende gerechten.

Koken met kleur.jpg

Kleurrijk eten

Er wordt wel vaker gezegd dat om gezond te eten je zo kleurrijk mogelijk moet eten. Eet de kleuren van de regenboog en je krijgt alles binnen wat je nodig hebt. Precies dát wil Joke je laten zien met dit boek. Geen ingewikkelde theorieën, diëten of formules. Gewoon, kleurrijk eten. Simpel toch?

Koken met kleur

Joke ontdekte dat de kleur van een voedingsmiddel samenhangt met bepaalde voedingsstoffen en hun directe effect op de gezondheid. De meeste gekleurde groente en fruit bevatten enorme hoeveelheden ziektewerende voedingsstoffen. Dus niet alleen kun je met de recepten in dit boek lekker eten, ze zijn ook nog eens goed voor je. Top!

Alle kleuren van de regenboog

Het boek is ingedeeld op, hoe kan het ook anders, kleur. Rood, oranje, geel, paars, regenbooxmix, goud, roze maar ook bruin, zwart en wit. Per kleur een intro, over welke voedingsmiddelen er zijn in deze kleur maar ook over wat een bepaalde kleur voeding voor je doet. Mooi om te weten.

Kleurrijke recepten

De recepten zijn even kleurrijk, als gevarieerd. Grappig om ook bij mijn dochter te zien wat kleur in je eten doet met de zin erin krijgen. Op alles riep ze bijna, ja lekker!

Alle gerechten zijn op/in een lichte ondergrond/omgeving gefotografeerd. Bewust vertelde Joke me later, zodat het kleurrijke de boventoon voert boven alles. Slim. Ook dit boek werd gefotografeerd door Simone van den Berg en gestyled door Alexandra Schijf.

Regenboog spaghetti

Ik koos voor de groentespaghetti met spinaziepesto die in het boek staat en paste het recept een beetje aan. Het was ook meteen een goed moment om de spiraalsnijder van Magimix te gebruiken. Het resultaat was een heerlijk gezond maaltje, die zelfs bij mijn vent in de smaak viel.

Het boek valt vast en zeker ook bij jou in de smaak als je houdt van gevarieerde, kleurrijke recepten met heel veel inspiratie voor meer groente en fruit in je leven.

Koken met kleur kost € 24,99 – is uitgegeven door Nieuw Amsterdam – en o.a. online en in de boekhandel te koop.

Gepubliceerd op 23 april 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.