Pastasaus van geroosterde bloemkool



Het blijft toch bijzonder wat je allemaal met bloemkool kunt. Dat bloemkool geroosterd heerlijk is wisten jullie al wel, maar weet je dat je ook er fantastisch een pastasaus mee kunt maken.

Het idee is een beetje hetzelfde als carbonara, romig en vol van smaak. Maar we gebruiken net even iets andere ingrediënten. Kijk maar!

spaghetti bloemkoolsaus Smulpaapje

Voor vier personen

500g bloemkoolroosjes
rasp van 1 citroen (schoongeboend)
zout, peper en iets olijfolie

45g pijnboompitten, geroosterd
450ml groentebouillon
2el verse peterselie, fijngesneden
50g geraspte Parmezaanse kaas
citroenrasp, naar smaak
zout & peper
optioneel: chilivlokken voor iets meer pit
350g spaghetti of linguini, al dente

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C (hetelucht) – bakblik met bakpapier

Geroosterde bloemkool

Leg de bloemkool op de bakplaat (of in een grote ovenschaal) en bestrooi met zout, peper, citroenrasp en matig olijfolie. Rooster ze nu in 20-25 goudbruin en beetgaar. In de tussentijd rooster je de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet je de rest van de ingrediënten klaar.

Spaghetti met romige bloemkoolsaus

Aan het eind van de oventijd kook je de spaghetti in 8-10 minuten in gezouten kokend water al dente. Haal de bloemkool uit de oven en met de bouillon mix je die – met een staafmixer of in een blender – tot een gladde saus. Ik hield een paar roosjes bloemkool achter, voor erover.

Pastasaus van geroosterde bloemkool

Dan de kaas, citroenrasp en zout& peper erdoor en nog een keer blenden. Proef of ‘ie zo op smaak is, het is een milde, niet heel uitgesproken saus. Wil je iets meer pit, doe er dan wat gemalen chilivlokken door. Serveer met de spaghetti en bestrooi met pijnboompitten en peterselie.

Gepubliceerd op 11 april 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.