Bananabread met pastinaak & maple syrup



Dat er in carrotcake wortel zit is inmiddels geen verrassing meer. Maar er is meer groente geschikt om in een zoete cake te gebruiken, zoals pastinaak. Net als bij de carrotcake rasp je die en meng je ‘door het beslag.

Ik maakte er een bananabread van, waarbij alles wat er mogelijk gezond aan zou kunnen zijn om zeep wordt geholpen door de rijke vulling en het glazuur 🙂  Gewoon maar lekker van genieten dan!

Voor één bananabread met pastinaak

250g zelfrijzend bakmeel
2el bakpoeder
2tl mixed spice kruiden (Midden-Oosten winkel)
175g zachte boter
100ml maple syrup
200g pastinaak, geraspt
2 bananen
3 eieren
rasp van 1 sinaasappel

Voor de vulling

300g roomkaas
2el maple syrup
rasp van 1 sinaasappel
1 pastinaak, met dunschiller in reepjes gesneden
zonnebloemolie

Verder nodig: cakeblik – oven voorverwarmen 170C (hetelucht)

Bananabread met pastinaak

Meng het bakmeel, bakpoeder en kruiden. Smelt de boter (niet bruin laten worden), laat even afkoelen, voeg de maple syrup toe en meng dit alles met een garde met de droge ingrediënten. Prak de bananen en meng die met de eieren.

Voeg dit, samen met de sinaasappelrasp en geraspte pastinaak aan het beslag toe. Giet het beslag in het ingevette cakeblik en bak het 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen in het bakblik. Haal het er daarna uit en laat volledig op een rooster afkoelen.

Creamcheesevulling voor je bananenbrood

Meng in de tussentijd de roomkaas glad met de maple syrup en sinaasappelrasp. Verhit in een pan een laagje zonnebloemolie tot het goed het is. Frituur hierin, kort en snel, de reepjes pastinaak tot ze goudbruin zijn. Dit gaat snel, dus blijf erbij. Laat uitlekken op keukenpapier.

Bananabread met maple syrup glazuur

Halveer de cake, als hij helemaal is afgekoeld, in de lengte. Besmeer één helft met een deel van de roomkaas. Leg de andere helft erop en smeer de rest van de roomkaas over de bovenkant. Garneer met de gefrituurde pastinaakchips. Dit is geen cake om te bewaren, dus lekker wat bezoek uitnodigen en genieten maar!

Gepubliceerd op 4 april 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.