Frambozen tiramisu



Een fris, snel te maken en feestelijke dessert met mascarpone, frambozen en biscuit de rose geïnspireerd door Janny van der Heijden

Tijdens mijn interview met Janny van der Heijden, voor In de keuken met…, hadden we het over die lekkere Biscuit de rose die je in Reims kunt kopen. Die worden door de Fransen gegeten bij het aperitief of als dessert met een glas rosé champagne.

Maar je kunt er ook een heel lekker Italiaans getint dessert mee maken. Heb je deze biscuits niet in huis (ze zijn eventueel ook online te bestellen), dan kan het ook met de gebruikelijke dikkere tiramisu lange vingers.

Frambozen tiramisu voor 4 personen

  • 200g mascarpone
  • 2el frambozenjam (of andere vruchtenjam)
  • 1 doosje verse frambozen
  • 4-6 biscuit de rose (zijn ook online te koop, of maak ze zelf met het recept uit Patisserie van Hidde de Brabander)
  • frambozenlikeur (of gebruik siroop, voor alcoholvrije variant)
  • bosbessen, naar smaak
  • verse munt, voor garnering
  • 4 kleine glaasjes

tiramisu janny van der heijden

Frambozen tiramisu

Meng voor de tiramisu de mascarpone met de jam, hoe meer je gebruikt hoe zoeter het resultaat. Meng er ook 6 verse frambozen doorheen. Doe een laagje frambozen mascarpone op de bodem van het glas. Breek een biscuit in stukken en leg erop. Besprenkel met wat frambozenlikeur (of siroop). Daarom heen gaan bessen en nog een paar frambozen.

Snelle tiramisu met frambozen

Dan weer een laagje mascarpone en daarop een half koekje dat je weer besprenkelt met likeur, wat bessen, frambozen en garneer met munt. Zet in de koelkast om op te stijven, maar serveer wel op kamertemperatuur.

Gepubliceerd op 29 maart 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.