Dutch baby met vers fruit



Een Dutch baby maken stond al zo lang op mijn lijstje om een keertje zelf te maken en het is echt kinderlijk eenvoudig. En nee, je eet geen Nederlandse baby. Een Dutch baby is een mix tussen een super luchtige pannenkoek en omelet. Zorg dat je pan ovenbestendig is en heb ovenhandschoenen in de buurt, want hitte is essentieel.

Verder kun je de Dutch baby vullen met wat je wilt maar ik koos voor lekker vers fruit. Hoewel een keer daarna het ook super lekker was met gemarineerde manderijntjes en de keer daarna met lemon curd. Want één keer maken, is daarna vaker. Je bent gewaarschuwd…

Voor 3 kleintjes (of één grote) Dutch baby

3 eieren
70g bloem
125ml melk
1el poedersuiker
1tl vanille
6g sinaasappelrasp
40g boter

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C (hetelucht) – ovenbestendige (gietijzeren) pan

dutch baby zoet

Dutch baby met vers fruit

Om je Dutch baby te maken verwarm je de oven voor met de pan(netjes) er al in. De hitte verwarmt meteen ook de pan(netjes) en dat is nodig voor een goed resultaat. Mix in de tussentijd de eieren, bloem, melk, suiker, vanille en sinaasappelrasp tot een glad beslag.

Recept voor de makkelijkste Dutch baby

Als de oven is voorverwarmd doe je de boter in de pan(netjes), deur van de oven dicht maar blijf erbij want de boter moet niet bruin worden. Boter gesmolten? Giet dan voorzichtig het beslag erin. Bak dit 15-20 minuten, het resultaat is een goudbruine, goed gerezen Dutch baby. Haal voorzichtig (met ovenhandschoenen!) de pan(netjes) eruit.

Vul met fruit naar keuze en bestrooi lekker royaal met poedersuiker. Meteen serveren!

Gepubliceerd op 20 maart 2018


2 reacties

  1. Sanne schreef:

    Oeeeeehhhh lekker! Kan je ipv gietijzeren pannetjes ook iets anders gebruiken om de dutch baby in te maken? Ik heb namelijk niet zo’n pan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.