Spaghetti met geroosterde venkel en pangrattato



De eenvoud is wat dit recept zo lekker maakt. De venkel krijgt, door ‘te roosteren, meer smaak en wordt door de citroen naar een niveautje hoger getild.

Pangrattato is een simpele en goedkope manier om de pasta wat extra ‘crunch’ te geven en meteen ook een mooie manier om restjes brood op te maken. Dit is overigens ook een pasta die het heel goed doet tijdens een etentje.

spaghetti venkel

Spaghetti met geroosterde venkel voor 4 personen

2 grote venkelknollen
2el olie
rasp van ½ citroen
zout en peper

Voor de pangrattato

25g Panko (of maak je eigen broodkruim van restjes oud brood)
1 teen knoflook, fijngehakt
1 sjalotje, fijngehakt
1el olie + 5g boter
rasp van ½ citroen
5g fijngehakte verse peterselie

Verder nodig

50ml slagroom
1el citroensap
zout en peper
optioneel: gemalen chiliflakes
350g spaghetti

Oven voorverwarmen op 190C (hetelucht) – bakplaat met bakpapier

Geroosterde venkel met citroen

Snijd de topjes en onderkant van de venkel en halveer. Halveer beide helften en halveer die nogmaals. Je houdt dan 8 partjes venkel over, per venkelknol. Leg die op de bakplaat en besprenkel met de olie, citroenrasp zout en peper. Rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven.

geroosterde venkel

Pangrattato maak je zo

Verhit een koekenpan met de olie en boter en doe daar de knoflook en sjalot in, fruit die 3 minuutjes aan. Dan de Panko erbij en goed omscheppen. Bak dit ook 3 minuutjes tot mooi goudbruin en krokant. Dan de citroenrasp en peterselie erbij, doorscheppen en alles op een bord laten afkoelen.

Spaghetti met venkel en pangrattato

Kook de spaghetti in 8-9 minuten al dente. Doe de geroosterde venkel in de pan waar je net de pangratto in hebt gemaakt en doe daar de room bij. Giet de spaghetti af, vang iets kookvocht op (ongeveer 4el) en doe de pasta en het kookvocht bij de venkel. Breng op smaak met citroensap, zout en peper en warm goed door. Serveer en bestrooi dan met de pangratto.

Een luxere versie? Serveer er dan gegrilde gamba’s bij!

Gepubliceerd op 14 maart 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.