Hartige broccolitaart



Een recept voor een hartige broccolitaart, waar volop variatiemogelijkheden voor zijn. De lekkerste hartige taart voor het hele gezin.

Broccoli is een van de meest kindvriendelijke groente, bijna alle kinderen lusten het wel. Maar je kunt er meer mee dan het alleen maar te koken. Wat dacht je van een goedgevulde hartige taart met broccoli.

Ik deed er gerookte vis door heen, maar het kan natuurlijk ook met ham of spekjes. Of laat het weg en voeg noten toe voor een vega variant. Je kunt alle kanten op met dit makkelijke recept voor hartige taart.

Voor één hartige taart, als avondmaaltijd

1 rol kant & klaar bladerdeeg
500g broccoli, in gelijke roosjes
1 puntpaprika, in dunne reepjes
75g zongedroogde tomaatjes op olie
250g ricotta
4 eieren
100g gerookte forel, in reepjes (of kies voor een andere vis, dan wel vleesoptie)
zout, peper & chili flakes naar smaak

Verder nodig: ingevette springvorm 20cm – oven voorverwarmen op 200C

hartige broccoli taart

Hartige broccolitaart

Om deze hartige taart met broccoli te maken kook je eerst de broccoli in gezouten water. Een minuut of drie en laat daarna goed uitlekken. Doe het deeg in de vorm – als je losse plakjes bladerdeeg gebruikt kan dat natuurlijk ook, zorg wel voor een goed opstaand randje – en beleg de bodem met de goed uitgelekte broccoli.

Kidsproof hartige taart

Tussen de broccoli verdeel je de zongedroogde tomaatjes, die je eventueel nog wat kleiner snijdt, de reepjes paprika en de vis (als je die gebruikt). Klop de ricotta los met de eieren en een eetlepel van de olie van de tomaatjes. Breng op smaak met zout, peper en (matig) chiliflakes en giet dit in de springvorm. Je kidsproof hartige taart is al weer bijna klaar!

Hartige taart met broccoli

Bak de hartige taart met broccoli 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ‘ie mooi goudbruin is. Laat in de vorm iets afkoelen voor je de rand van de springvorm verwijdert. Je broccolitaart kan zowel lauwwarm, als koud geserveerd worden. Lekker met een salade erbij. En eventuele restjes zijn ook top om mee te geven/nemen in de lunchtrommel.

Gepubliceerd op 21 februari 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.