Geroosterde groentesoep met wortel, venkel & appel



Fijn voor je portemonnee én lekker, dat krijg je voor elkaar door groente die je over hebt niet weg te gooien maar te verwerken in een goedgevulde soep. Maak ‘in het weekend alvast klaar en je hebt als bonus dat je doordeweeks lekker snel aan tafel zit.

Door de groenten in de oven te roosteren krijgt je soep een nog intensere smaak. Vries ‘in porties in en je kunt, ook als je een keer snel en warm wilt lunchen, lekker én gezond aan tafel.

wortel venkelpaprikasoep

Voor 4-6 kommen soep

1 venkel (ongeveer 350g), in grove stukken
200g puntpaprika, zonder zaadlijst, in grove stukken
250g winterwortel, geschrapt, in grove stukken
1 grote goudrenet, in grove stukken (gewoon met schil, maar zonder klokhuis)
chiliflakes (hoeveelheid naar smaak), zout, peper en scheutje olie

2el zonnebloemolie
5-7g geraspte verse gember
2 tenen knoflook, geraspt
1,5L groentebouillon
1el roomkaas

Optioneel: 50g gehakte hazelnoten

Verder nodig; bakblik met bakpapier – oven voorverwarmen 180C – staafmixer (of blender)

Geroosterde groentesoep

Leg de groente op het bakblik, bestrooi met de kruiden en een klein beetje olie. Rooster ze een half uur in de voorverwarmde oven, keer halverwege. Leg halverwege de appel ook op de bakplaat. Aan het eind van de oventijd zet je een grote soeppan op.

Soep met wortel, venkel & appel

Verwarm de olie en fruit hierin zachtjes de gember en knoflook vijf minuten aan. In die tijd rooster je in een droge koekenpan de hazelnoten. Laat die daarna afkoelen en hak ze grof. De groente en appel van de bakplaat gaan nu bij de gember en knoflook. Schep alles even goed om en giet er dan de bouillon bij. Laat alles een kwartiertje pruttelen, tot de wortel goed gaar is. Pureer de soep dan, met de roomkaas erin, helemaal fijn. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de gehakte hazelnoten.

 

Gepubliceerd op 7 februari 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.