Tulband met amandel & yoghurt
Een pronkstuk, maar dan heel eenvoudig te maken. Deze tulband met amandel en yoghurt wil je echt een keer gemaakt hebben. En dat is makkelijker dan je denkt!
Met deze tulband zet je namelijk een echt pronkstuk op tafel, maar dan redelijk eenvoudig gemaakt. Door de yoghurt is de tulband super sappig en fris. De amandel geeft hem net dat beetje extra.
Het geheim van een perfecte tulband is overigens dat je de vorm echt heel goed invet. Dan laat je tulband na het bakken goed los en maak je ‘m met het glazuur helemaal af!
Voor één amandeltulband
- 165g zachte roomboter
- 200g witte basterdsuiker
- 175g Turkse of Griekse yoghurt
- 2tl amandelextract
- 4 eieren
- 325g bloem
- 1 ¼ tl bakpoeder
- ½ tl zout
- 175ml amandelmelk (ik gebruik die van Rude Health)
Voor het glazuur
- 25g roomboter
- 65g roomkaas
- 65g suiker
- ½ tl amandelextract
- 2tl honing
Voor over de tulband: 50g gehakte amandelen
Verder nodig: tulbandvorm (goed ingevet) – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)
Tulband met amandel en yoghurt
Mix voor de tulband de boter en suiker 3-4 minuten met een mixer. Mix er dan de yoghurt en amandelextract door. Nu een voor een de eieren er door mixen, schraap de randjes erbij en doe er pas weer een ei bij als het vorige ei helemaal is opgenomen.
Meng de bloem met het bakpoeder en zout en mix dit nu, beetje bij beetje, bij de rest van het beslag. Mix er tot slot de amandelmelk doorheen. Giet dit in het goed ingevette bakblik en bak 35 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer aan het eind van de baktijd met een satéprikker of de cake goed gaar is. Laat in het blik 5 minuten afkoelen voor je ‘m uit de tulband haalt en op een rooster verder laat afkoelen.
Amandeltulband met glazuur
Voor het glazuur verwarm je op laag vuur alle ingrediënten. Giet dit over de goed afgekoelde tulband en bestrooi met de gehakte noten. Geniet van je perfect gebakken tulband!
Gepubliceerd op 22 december 2020