Snelle kippensoep met gember



Deze snelle kippensoep met gember is niet alleen snel klaar, maar ook super goed voor je. Misschien wel het lekkerste soeprecept dat er is… Ik maakte het voor eerst toen mijn lieve vent ziek was en  weinig trek had.

Behalve dan in deze snelle kippensoep, die ik uit de losse pols maakte. Die kun je natuurlijk ook met zelfgemaakte kippenbouillon maken, maar soms is het gemak van een kippenbouillon uit pot ook prima.

Het resultaat is er ook niet minder van. We aten deze kippensoep daarna, weer in goede gezondheid, met regelmaat. Een recept om te bewaren dus!

Voor een grote pan

  • 1el neutrale olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • duimgroot stuk verse gember, geschild en geraspt
  • 1 pot Maggi basis voor kippensoep (ieder ander merk is ook prima)
  • 1 kipfilet van ongeveer 175g, in reepjes (optioneel)
  • 2 zakken fijne soepgroente (á 200g)
  • 1 paprika, in blokjes
  • zout en peper
  • sap van ½ limoen
  • optioneel: chiliflakes voor wat extra pit

snelle kippensoep

Snelle kippensoep met gember

Voor je snelle kippensoep begin je met het verwarmen van de olie in een grote soeppan. Fruit hierin de ui, knoflook en gember ongeveer 5 minuten zachtjes aan. Dan de kipfilet en paprika erbij en een minuutje meebakken.

Voeg dan de basissoep + aangegeven hoeveelheid water toe, als ook de soepgroente. Laat pruttelen tot de kip en groente gaar zijn. Breng op smaak met zout, peper en limoen (en eventueel de chili) en serveer.

Gepubliceerd op 20 maart 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.