Rijstsalade met puntpaprika



Rijstsalade met paprika

Je kunt niet anders dan bewondering hebben voor Francesca, die alweer voor het derde jaar (in eigen beheer!) haar Eetkalender uitbrengt. En hoewel het nieuwe jaar al wel is begonnen ben je nog ruim op tijd om die aan te schaffen, want de rest van het jaar hoef je dan niet meer na te denken over wat je eet. Ik mocht dit jaar ook een recept aanleveren voor de blogger favoriet, het werd mijn Mexicaanse rijstsalade.

Ik maakte zelf van de kalender het recept van 16 januari, de rijstsalade (ik zie een patroon…) met puntpaprika en deed er sardientjes van Fishtales door, in plaats van de makreel die Francesca gebruikt. Een super makkelijk, super snel én lekker recept.

Rijstsalade voor 4 personen
400g rijst (ik gebruik liefst Tilda rijst, dit keer met kokos, chili en limoen)
1 ui, grof gehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt (ik gebruikte de helft)
1el zonnebloemolie
zeezout
2 puntpaprika’s, in kleine stukjes (ik gebruikte er vier)
1el tomatenpuree
1 tomaat, in kleine stukjes (ik gebruikte 5 kleine, gekleurde tomaatjes)
½ tl gerookt paprikapoeder
1tl gewoon paprikapoeder
2 blikjes sardines met citroen (Fishtales)
4el ketchup
platte peterselie, fijngehakt (naar smaak)
optioneel: srirachasaus of sambal, voor wat meer pit

Rijstsalade met paprika en sardines

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit in de tussentijd 1el zonnebloemolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook glazig aan. Doe daar de puntpaprika bij en bak die een minuutje mee. Dan de tomatenpuree, tomaatblokjes en kruiden erbij en die ook een minuutje meebakken. Schep dan de sardientjes, ketchup en gekookte rijst erdoor en warm alles goed door. Breng op smaak met zout en peper en garneer met peterselie.

eetkalender francesca.jpg
  foto: Francesca Kookt
Eetkalender Francesca Kookt

200 toegankelijke recepten, handige weekplanners en volop tips wat te doen met kliekjes; dat en meer vind je allemaal in de Eetkalender 2018 van Francesca Kookt. Achterin makkelijke basisrecepten voor bijgerechten, een receptenindex en een notitiepagina. Het hele jaar volop inspiratie voor de dagelijkse maaltijd. TIP: De eetkalender kun je trouwens gewoon bij Francesca bestellen, via deze link.

Gepubliceerd op 6 januari 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!