Parmezaanse bloemkool uit de oven



Volgens mij heb ik een manier gevonden om geroosterde bloemkool nóg lekkerder te krijgen. Namelijk door de toevoeging van Parmezaanse kaas.

Je krijgt er een licht krokant korstje door, naast al de heerlijke roostersmaak door ‘in de oven te bereiden. Heerlijk samen met gebakken aardappeltjes!

Parmezaanse bloemkool_Smulpaapje

Voor 4 personen

1 bloemkool, in gelijke roosjes
½ tl gerookt paprikapoeder
2el citroenolie (heb je die niet gebruik dan gewone olijfolie en wat citroenrasp)
zout en peper
knoflookpoeder, naar smaak
2x 40g fijngeraspte Parmezaanse kaas
optioneel: verse peterselie, fijngehakt

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C (hetelucht) – bakplaat met bakpapier

Parmezaanse bloemkool uit de oven

In een grote kom hussel je de bloemkoolroosjes met de kruiden, olie en 40g van de geraspte kaas. Spreid dit gelijkmatig uit over de bakplaat en bestrooi dan met de overige 40g Parmezaanse kaas. Bak het geheel ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Halverwege even omscheppen, zodat het aan alle kanten gelijkmatig roostert.

Haal uit de oven en bestrooi eventueel met nog wat extra kaas en de fijngehakte peterselie. Serveer met gebakken aardappeltjes en vis/vlees of vega naar keuze.

Gepubliceerd op 19 december 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.