Rode curry volgens tourchef Bob Rijsbergen



Tijdens het interview met tourchef Bob Rijsbergen vroeg ik hem waarmee hij Jochem (Myjer) en de crew áltijd blij kan maken. Rode curry, werd mij zonder een spoor van twijfel verteld. Hoewel Bob aangeeft dat hij ze bijna alles wel voor kan schotelen.

Ik kreeg via de app een ingrediëntenlijst en zonder enige instructie ging ik aan de slag. Het resultaat? Een verbluffend makkelijke rode curry, die je zo pittig/mild maakt als je zelf wil. In een half uur op tafel! Oh en ik blijk ‘m dus wel nét iets anders te maken dan Bob het normaal doet 😉

Curry Bob van Rijsbergen

Voor 4 personen

1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1el zonnebloemolie
500g kippendijen, zonder bot, in reepjes
250g puntpaprika, in reepjes
1 – 1 ½ el rode curry pasta (ik gebruikte Blue Elephant, AH)
250ml kokosmelk
1 limoen, rasp & sap
1 stengel citroengras (sereh, AH)
1el gembersiroop
1el sojasaus, Kikkoman minder zout
1el vissaus
1 komkommer, zaadlijst verwijderd, in reepjes

Voor erbij: Basmati rijst (ik gebruikte de magnetronrijst van Tilda), poppadums, mango chutney & Naan

Snelle & kidsproof rode curry

Fruit de ui en knoflook minimaal 5 minuten in de warme olie. Dan vuur omhoog en de kip erbij. Bak die 5 minuten mee aan. Dan de paprika en die nog even een minuutje meebakken. Voeg dan de currypasta toe en bak die een minuutje mee aan.

Rode curry volgens Bob Rijsbergen

Voeg dan de kokosmelk, rasp van de limoen (dat gaat makkelijk met een dunschiller, maar schil niet het wit mee!), sap van de limoen, gembersiroop, vissaus en sojasaus erbij. Kneus de stengel sereh even met de botte kant van je mes en doe die er ook bij. Aan de kook brengen, dan het vuur laag en 10 minuten zachtjes laten pruttelen.

Verwijder de limoenrasp en de sereh. Toch iets te pittig? Doe er dan nog wat gembersiroop bij. Serveer met de rijst en alle andere opties die je lekker vindt!
 

Gepubliceerd op 15 november 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.