Manchego kaaskoekjes (uit Het Hartige Bakboek van Rutger)



Tijdens de boekpresentatie van het Hartige Bakboek van Rutger Bakt heb ik me moeten inhouden om niet álle kaaskoekjes op te eten. Want als ik ergens blij van word is het wel van versgebakken, knapperige kaaskoekjes. Het is een van mijn ultieme guilty pleasures.

Wat een feest dan ook dat je die ultieme kaaskoekjes super gemakkelijk thuis zelf kunt maken. Een bakplaat vol brosse kaaskoekjes is het resultaat. Heerlijk voor als weekendsnack, voor bij de borrel.

Manchego kaaskoekjes Smulpaapje

Voor een bakplaat vol (30-40stuks)

Voor het deeg

150g boter, op kamertemperatuur
150g manchego, geraspt
1-2tl verse tijm, alleen de blaadjes, fijngehakt
½ tl zout
225g bloem
versgemalen zwarte peper

Verder nodig

1 losgeklopt ei
75g geraspte Manchego kaas, om te bestrooien
extra bloem
invetkwastje
bakplaat met bakpapier – Oven voorverwarmen op 180C

Kaaskoekjes van Rutger

Mix de boter in een paar minuten romig. Meng het eerste deel geraspte Manchego en de tijm door de boter en breng op smaak met zout en peper. Voeg dan de bloem toe en meng tot je een bal deeg ervan kunt vormen. Dit kan zowel met de hand, als met de keukenmachine. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast.

Manchego kaaskoekjes uit Het Hartige Bakboek

Haal het deeg uit de koelkast, bloem je aanrecht lichtjes en rol het deeg uit tot een halve centimeter. Steek met een borrelglaasje koekjes uit het deeg en leg die op de bakplaat. Het deeg dat overblijft voeg je weer samen en rol je opnieuw uit. Herhaal tot je deeg op is en je bakplaat vol. De koekjes worden tijdens het bakken in de oven niet groter, dus je kunt ze gerust allemaal op je bakplaat kwijt.

Verse kaaskoekjes – de ultieme weekendsnack

Bestrijk de koekjes nu met losgeklopt ei en bestrooi met het tweede deel van de geraspte Manchego. Bak ze 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze daarna afkoelen op een rooster.

Gepubliceerd op 24 september 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.