Mexicaanse chowder met kip & mais



Een chowder is een soep waar ook melk of room aan wordt toegevoegd, waardoor hij lekker romig is. Deze chowder zit bomvol met nog meer lekkers, zoals bonen, mais en kip.

Een goedgevulde maaltijdsoep dus, met een Mexicaans tintje. Vul aan met een kom nacho’s, wat avocado en zure room en je hebt een volwaardige maaltijd.

Mexicaanse chowder Smulpaapje

Voor 6 personen

500g kippendijen, zonder bot
2 tenen knoflook
1 ui, gesnipperd
2el neutrale olie
500g prei, in ringen
750ml kippenbouillon
2 blikjes mais (á 300g)
1 blikje mais (á 150g)
1 blik zwarte bonen (á 400g), afgespoeld en uitgelekt
2tl gemalen chipotle
½ tl gerookt paprikapoeder
1¼ tl gemalen komijn
50g geraspte kaas
500ml melk of room (ik gebruikte 250ml van beiden)
optioneel: 1tl srirachi saus (meer mag natuurlijk altijd)
zout en peper

Voor erbij: nacho’s, zure room, avocado (of maak guacamole)

Mexicaanse maaltijdsoep

Zet een grote soeppan op het vuur en verwarm de olie. Fruit hierin de ui en knoflook 10 minuten aan en voeg dan de prei toe, die je even mee omschept. Voeg de (hele) kippendijen toe, als ook de bouillon, de 2 grote blikken mais en de bonen, bestrooi met de kruiden en breng alles aan de kook.

Romige chowder met mais en kip

Laat de soep 30 minuten op zacht vuur pruttelen en haal dan de kip eruit. Met een staafmixer pureer je de soep half, dus niet glad!, zodat je nog wat textuur overhoudt. Snijd de gare kip in dunne reepjes en doe die, samen met het uitgelekte, kleine blikje mais, terug in de soep en doe de melk/room erbij. Laat nog even goed warm worden. Roer er dan de geraspte kaas door en breng verder op smaak met srirachi saus. Serveer de soep met de nacho’s.
 

Gepubliceerd op 4 oktober 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!