Spaanse tortilla met paprika & chorizo



Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een frittata en een Spaanse tortilla. Beiden hebben eieren als basis, maar in de tortilla wordt ook nog aardappel toegevoegd. Dat kunnen restjes, gare, aardappel zijn. Of gebruik gegaarde aardappelschijfjes, zoals in dit recept.

Verder kun je eigenlijk alles toevoegen wat je wilt, of nog in huis hebt. Een ideaal recept dus om je restjes groente en/of vlees mee op te maken. En nóg fijner, koud is ‘ie de dag erna héérlijk in de lunchtrommel!

paprika tortilla Smulpaapje

Voor 4 personen

1 pot geroosterde paprikareepjes (á 310g), uitgelekt
125g chorizo, in blokjes
½ gele paprika, in blokjes
450g voorgegaarde aardappelschijfjes
knoflookpoeder, naar smaak
75g feta, verkruimeld
125ml slagroom
8 eieren
10g platte peterselie, fijngesneden
75g olijven, gehalveerd

Verder nodig: ovenvaste koekenpan – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

Makkelijk recept voor Spaanse tortilla

Bak in een ovenvaste koekenpan op hoog vuur, zonder extra olie, de chorizo knapperig. Doe hier na een paar minuten de paprikablokjes bij en bak even mee. Haal alles dan uit de pan en bak in het resterende vet de aardappelschijfjes aan, die je bestrooit met knoflookpoeder naar smaak.

Paprika & chorizo

Doe dan de chorizo terug in de pan, bij de aardappeltjes. En voeg ook de paprika (gebakken en de reepjes) en olijven toe. Schep alles even om en verdeel het gelijkmatig over de koekenpan. Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met zout (matig) en versgemalen zwarte peper. Meng de peterselie erdoor en giet dit over het aardappelmengsel in de pan. Verdeel gelijkmatig.

Spaanse aardappelomelet

Laat de pan tien minuutjes op matig vuur staan, zodat het ei kan stollen. Kruimel er dan de feta over heen en zet de pan in de voorverwarmde oven. Na vijf minuten zet je de grill mee aan en laat je ‘nog vijf minuutjes staan, zodat de bovenkant lekker krokant kan worden. Haal met ovenhandschoenen uit de oven en laat een paar minuutjes afkoelen, voor je de fritatta serveert met vers brood.

 

Gepubliceerd op 21 september 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.