Verse loempiaatjes (uit Slim zonder pakjes & zakjes)



Ook dochterlief is, zeker na Lekker Uitpakken, fan van Karin Luiten. En toen ik haar vertelde dat in het nieuwe boek van Karin – Slim zonder pakjes & zakjes – verse loempia’s stonden kreeg ik direct het verzoek die als zaterdaglunch te maken. De soep die ik gemaakt had kon volgens haar ook wel tot de avond wachten.

En geef haar eens ongelijk, want mijn hemel wat zijn ze lekker. Op Smulpaapje staat al een recept voor verse springrolls, en ook in Wat lunchen we vandaag? staan een aantal varianten. Deze voeg ik graag aan het favorieten repertoire toe!

8

Voor ongeveer 6-8 stuks

8 ronde rijstvellen (ik gebruik die van Koh Thai, oa bij AH te koop)
75g rijst vermicelli (ik gebruik die van Koh Thai, oa bij AH te koop)
halve komkommer, zonder zaadlijst, in lange repen gesneden
halve grote mango, in repen gesneden
3 lenteuitjes, in dunne reepjes gesneden
handje munt, in reepjes gesneden
100g gare garnalen

dipsaus – die moet je er echt bij maken!

sap van 1 limoen
2el sojasaus
1el vissaus
1el suiker
1 kleine teen knoflook, geraspt
halve tl srirachisaus (of sambal), meer mag
3el water

Dipsaus voor bij de verse loempia’s

Doe alle ingrediënten in een afsluitbaar potje en schud flink door elkaar. Proef even, mogelijk wil je er nog een beetje meer suiker bij als ‘ie te zuur is. Week daarna de rijstvermicelli, volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af, spoel koud af en laat heel goed uitlekken. Leg de gesneden ingrediënten klaar en vul een diep bord met warm water.

Verse loempia’s met mango & garnalen

Week een rijstvel in het warme water en leg op je werkblad. In het midden ervan, verticaal, leg je wat munt. Daarop, van boven naar beneden, garnalen. Ernaast de mango, komkommer en lenteuitjes. Daarop een plukje van de rijstvermicelli. Vouw nu de korte kanten, boven en onder, naar binnen. Rol daarna de rest van de loempia, zo strak mogelijk op, en leg op een bord. Herhaal met de rest van de ingrediënten. Eventueel bestrooi je de bovenkant van de vermicelli met nog wat geroosterd sesamzaad.

Gepubliceerd op 2 september 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.