Linguini met boerenkool & citroenpesto



Nee, officieel is het natuurlijk geen echte pesto. Dat recht is allen voorbehouden aan de basilicumvariant. Maar het geeft je wel een idee van wat je door de pasta mengt. Een heerlijk romig mengsel van boerenkool, met parmezaan en citroen.

Het resultaat is een megasnelle pasta, met een onverwacht frisse smaak. En dat je in een mum van tijd aan tafel zit is dan helemaal mooi meegenomen!

linguini boerenkool pesto Smulpaapje

Voor 4 personen

Voor de boerenkoolpesto

100g boerenkool, harde stukjes verwijderd
125g parmezaanse kaas
1-2 teentjes knoflook
25g platte peterselie
rasp van 1 citroen (eerst goed schoon boenen)
50ml citroensap
120ml extra vierge olijfolie
zout & peper

Voor de pasta

400g linguini (of gebruik spaghetti)
extra parmezaanse kaas
optioneel; 8 plakjes uitgebakken bacon, verkruimeld

verder nodig: foodprocessor of blender

Boerenkoolpesto maak je zo

Doe voor de pesto alle ingrediënten in de foodprocessor en mix tot je een mooie egale substantie hebt. Proef even en breng op smaak met zout en peper. Kook de pasta in 8 minuten al dente, giet af en meng met een klein beetje aanhangend vocht door de pesto.

Serveer met extra geraspte parmezaanse kaas en eventueel de verkruimelde bacon erover heen. Voor wat extra groente kun je er nog gestoomde of gekookte broccoli bij serveren.

 

 

Gepubliceerd op 14 september 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.