Geroosterde bloemkoolsalade met mograbieh



Geroosterde bloemkoolsalade met mograbieh

Voor de interviewreeks In de keuken met… dook ik onlangs de keuken in met Mathijs Vrieze, die me vertelde dat hij eigenlijk nooit meer groente kookt. Dat bracht me op het idee om de bloemkool die thuis lag ook weer eens te roosteren. Dit keer in de pan, in plaats van in de oven.

Het resultaat werd deze heerlijke lauwwarme maaltijdsalade met heel veel groente en mograbieh (grote couscousachtige graansoort), maar je zou ook couscous of rijst kunnen gebruiken. Smullen was het! Het interview met Mathijs volgt heel gauw.

Voor 4 personen
200g mograbieh (ik gebruikte die van Souq)
½ tl ras el hanout (ook van Souq)
½ grote bloemkool, in gelijke roosjes
3 puntpaprika’s, in reepjes
handje cherrytomaatjes
2 lenteuitjes, in ringetjes
½ el zoete ras el hanout (Souq)
50g feta
1el geroosterd sesamzaad
1el Dukkah (Souq)
extra lenteui, in ringetjes ter garnering
1el platte peterselie, fijngesneden

Snelle maaltijdsalade met bloemkool en paprika

Verhit een grote koekenpan en zet een pan op met water, dat je aan de kook brengt. In het kokend water gaat de mograbieh en ras el hanout, die smaakt afgeeft aan het water en dus aan de granen. Kook dit in 12-15 minuten beetgaar. Giet af en laat uitstomen.

Geroosterde bloemkool

In de inmiddels hete koekenpan gaat, terwijl je de mograbieh kookt, een goeie drup neutrale olie. Bak daarin, op hoog vuur, de bloemkool. Schep geregeld om, zodat alle kanten van de bloemkool kunnen roosteren. Na 5 minuten bak je de paprika ook mee, tot alles beetgaar is. Hoe lang dat precies duurt hangt af van hoe groot je de bloemkool hebt gelaten. Maar proef even, dan kom je er snel genoeg achter. Beetgaar? Dan gaan de tomaatjes en lenteui erbij, die je nog even een minuutje op hoog vuur mee bakt.

bloemkoolsalade mograbieh Smulpaapje

Midden Oosten bloemkoolsalade

Breng de groente op smaak met de ras el hanout, zout en peper. Schep er dan de gekookte mograbie doorheen. Vlak voor je alles serveert bestrooi je de maaltijdsalade met verkruimelde feta, sesamzaad, dukkah, peterselie en lenteui. Serveer met flatbread en hummus. Yum!

Gepubliceerd op 7 september 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.