Honingmosterd kip met sperzieboontjes



Een eenpansschotel die je grotendeels in de oven voorbereidt, waardoor jij je handen vrij hebt om even rustig te zitten na een drukke dag.

Wij aten dit gerecht met wat vers brood, zodat je de heerlijke saus lekker kunt opvegen. Maar je kunt er natuurlijk ook rijst of aardappeltjes bij serveren.

honing mosterdkip en boontjes Smulpaapje

Voor 4 personen

6 drumsticks
(2 voor de volwassenen en 1 voor de kids, maar hoeveelheden kun je aanpassen natuurlijk)
zout en peper
1tl knoflookpoeder
mespunt gerookt paprikapoeder
1el neutrale olie
4el vloeibare honing
3el grove mosterd
1el Dijon (honing) mosterd
2el sinaasappelsap
rasp van 1 sinaasappel
500g sperziebonen, schoongemaakt

Voor erbij: vers brood (of rijst of aardappeltjes)
verder nodig: ovenvaste pan (of ovenschaal) – oven voorverwarmen op 200C

Eenpansschotel met kip en boontjes

Kruid de drumsticks rondom met zout, peper, knoflookpoeder en paprika. Verhit de olie in de (ovenvaste) koekenpan en bak de kip er in 8 minuten rondom in aan. Dan gaat de mosterd, honing, sinaasappelsap en sinaasappelrasp erbij. Laat even warm worden en zet de pan dan in de voorverwarmde oven. Geen ovenvaste pan, doe alles dan in een ovenschaal.

Honingmosterd kip uit de oven

Bak de kip in 35-40 minuten gaar. Halverwege even omdraaien en nog een keer door de saus halen, zodat alles er lekker onder zit. In de laatste 10 minuten dat de kip in de oven staat kook je de sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Giet af. Voor je de kip serveert blus je die af met het sap van een halve sinaasappel en doe je de boontjes erbij. Hussel alles even goed om, zodat ook de boontjes onder de saus zitten. Eet smakelijk!
 

Gepubliceerd op 15 augustus 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.