Spaghetti met tomatensaus & gehaktballetjes



Deze spaghetti maakte ik op vakantie met slechts 2 kookpitten, voornamelijk voorraadkast ingrediënten en wat verse groente. Van ons meisje kreeg deze pasta, na een dag wandelen en klauteren in de bergen, een 100 😉 Die kun je dus hopelijk straks ook in je zak steken!

Thuis smaakt dit gerecht overigens net zo lekker, en is het een ideale, snelle doordeweekse maaltijd want in minder dan een half uur staat deze lekkere pasta op tafel!

spaghetti meatballs Smulpaapje

Voor 4 personen

1 blikje gepelde tomaten
½ tl gedroogde oregano
½ tl gedroogde basilicum
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
350g rundergehakt
1 courgette, in blokjes
1 doosje champignons, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
zout en peper
1el neutrale olie
1 bol mozzarella
½ zakje geraspte Parmezaanse kaas
350g spaghetti

Zelfgemaakte tomatensaus

In een pan gaat je blik gepelde tomaten, die je op smaak brengt met de gedroogde kruiden. Laat op zacht vuur pruttelen. Draai daarna van het gehakt, dat je vooraf kruidt met zout en peper, balletjes ter grote van een pingpongbal. Bak die in een pan met wat olie, aan alle kanten kort goudbruin aan. Doe ze daarna, zonder de olie, bij de tomatensaus en laat ze daar verder in garen.

Verse groente in je pastasaus

In de pan waar je net de gehaktballetjes hebt gebakken bak je nu, met als het nodig is nog een klein drupje olie, de groente in 5 minuten tegelijkertijd beetgaar. Voeg die dan toe aan de tomatensaus met balletjes. Heb je kinderen die de blik van groente verafschuwen, dan weerhoudt niemand je natuurlijk om de groente door de saus te pureren met een staafmixer…. (haal dan wel eerst even de gehaktballetjes eruit!)

Spaghetti met tomatensaus & gehaktballetjes

In de tijd dat je de groente bakt en je gehaktballetjes garen, kook je de spaghetti in ongeveer 8 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken. De mozzarella voeg je in plukjes aan de tomatensaus toe en laat je even kort smelten. Serveer de spaghetti met royaal saus en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

spaghetti gehaktballen Oostenrijk
 niet gestyled, net zo lekker 😉

Gepubliceerd op 2 augustus 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.