Tomatencouscous met kikkererwten & tuinbonen



Niet alleen lezers hebben voorraadkastmonsters, ik blijk ze zelf ook te hebben. Dus nadat ik voor Lisenka en Monique aan de slag was geweest, werd het tijd mijn eigen adviezen te volgen. Gewoon proberen en kijken hoe ver je komt.

Dat bleek een aardig eindje gelukkig. Het resultaat werd deze tomatencouscous, waar ’s avonds de duimen voor in de lucht gingen. Het restje belandde de dag erna in de lunchtrommel van ons kind. Win-Win dus!

tomaten couscous met kikkererwten

Voor vier ruime porties

300g tomatencouscous
500ml bouillon
1el extra vierge olie
100g cranberries
65ml vers sinaasappelsap (ongeveer 1 grote sinaasappel)
rasp van de sinaasappel, eerst even goed schoonboenen
1 blik kikkererwten (á 400g), afgespoeld en uitgelekt
175g tuinbonen, vers of diepvries
1 gele courgette, in blokjes
1el neutrale olie
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl knoflookpoeder
½ tl uipoeder
zout en peper
75g geitenkaas, verkruimeld
verse munt, naar smaak

Couscous met voorjaarsgroente

Week als eerste de cranberries in het sinaasappelsap. Tegelijkertijd wel je de couscous in 300ml van de bouillon en voeg je de sinaasappelrasp toe. Als het vocht is opgenomen roer je er een lepel extra vierge olie doorheen.

Verse tuinbonen, dubbeldoppen

Ik gebruikte voor dit recept verse tuinbonen, die nu op z’n lekkerst zijn. Daarvoor dop je ongeveer een kilo tuinbonen, blancheer die 2 minuten in de overige 200ml van de bouillon. Giet af, laat even afkoelen en haal dan het buitenste grijze velletje eraf. Dit noemen ze dubbeldoppen. Je kunt natuurlijk ook gewoon tuinbonen uit de vriezer gebruiken, hoewel ik die meestal ook nog dubbeldop, omdat ik ze anders te bitter vind.

Couscous met kikkererwten

Bak nu tot slot in de eetlepel neutrale olie kort de courgette aan, die je bestrooit met de kruiden. Beetgaar wil je ‘hebben, dit duurt maar 3-5 minuten. Daarna kan alles bij elkaar. Dus in een grote kom de couscous, daarbij de kikkererwten, tuinbonen en courgette. Giet nu de cranberries af en doe die er ook bij. Is je couscous wat aan de droge kant, gebruik dan het restje sinaasappelvocht voor door de couscous.

Rijkgevulde couscous

Breng de couscous op smaak met zout en peper, voeg ook de fijngesneden munt toe en kruimel tot slot de geitenkaas over de couscous. Lauwwarm vind ik ‘het lekkerst, maar dus ook prima de dag erna, koud, als lunch.

 

Gepubliceerd op 6 juli 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.