Citroencouscous met abrikozen & noten



Een snelle, verrassende en goedgevulde couscous met citroen, abrikozen en noten. Je nieuwe favoriete couscousrecept!

Wij worden thuis altijd erg blij van couscous. Omdat je er een volledige maaltijdsalade van kunt maken, maar ook omdat het zo’n snelle, gezonde maaltijd is om te maken.

Deze couscous krijgt extra smaak door de toevoeging van citroensap en rasp en bleek een geweldige begeleider van een stukje gebakken (wit)vis. En de dag daarna was het restje een lekkere snelle lunch!

Couscous voor 4 personen

200g couscous
200ml bouillon
2tl citroenrasp
50ml citroensap
50g pistachenootjes, ongezouten
75g gedroogde abrikozen, in reepjes gesneden
½ tl knoflookpoeder
zout en peper
1el lekkere olijfolie
4g verse munt, fijngesneden

voor erbij: stukje vis en groente naar keuze

Citroencouscous met abrikozen & noten

Wel *) voor deze citroencouscous als eerste de couscous in de bouillon (in plaats van water) voor extra smaak. Voeg de citroenrasp en het sap meteen toe, zodat ook die smaak kunnen geven aan de couscous. Als de couscous geweld is roer je ‘m even door en voeg je de andere smaakmakers toe.

Bak een stukje vis en bereid je groente naar keuze en serveer met de couscous, die het lekkerste op kamertemperatuur is!

Couscous stomen

*) Inmiddels weet ik hoeveel lekkerder het is om couscous te stomen in plaats van te wellen. Ik gebruik hiervoor de couscous van Souq en op de verpakking staat precies hoe je dat moet doen. Het wordt er écht lekkerder van! Maar je mag het uiteraard ook gewoon maken op de manier zoals hier boven beschreven.

Gepubliceerd op 1 juni 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.