Grieks gehaktbrood



Een veelzijdig recept dat je niet alleen als warme maaltijd kunt eten, met een grote salade (of andere groente) erbij en lekkere flatbreads.

Maar de restjes doen het ook fantastisch in de lunchtrommel mee naar school, of koud bij de lunch thuis (of op kantoor) de dag erna. Kortom, niet alleen lekker maar ook multi inzetbaar.

Grieks gehaktbrood Smulpaapje

Voor 4 personen

500g lamsgehakt
2tl gedroogde oregano
½ tl knoflookpoeder
50g Panko (of paneermeel)
1 rode ui, fijn gesnipperd
1 rode paprika, fijn gesnipperd (130g totaal)
10 zwarte olijven, fijngesnipperd
50g feta, verkruimeld
zout en peper
50g feta, in vier reepjes
1ei

Verder nodig: 4 mini broodbakblikjes – oven voorverwarmen 200C
Om te serveren: flatbread, tzatziki, salade of andere groente

Maak zelf gehaktbrood

In een grote kom gaat het gehakt. Daarbij de oregano, knoflookpoeder, panko, fijngesnipperde ui, paprika, olijven en verkruimelde feta Meng dat goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Meng er tot slot nog het ei door heen en verdeel dan in vier delen.

Mini gehaktbrood, Griekse stijl

Vet de bakblikjes goed in en verdeel daar het gehaktmengsel over. De bovenkant beleg je met nog een reepje feta, die je er iets in drukt. Bak de mini gehaktbroodjes nu 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze uit de oven en – heel belangrijk! – laat ze nu eerst iets afkoelen. Als je probeert om ze meteen uit het blik te halen breekt je gehaktbrood in stukken. En ja, dat weet ik uit ervaring 😉

Alternatief

Heb je geen kleine bakblikjes dan kun je ook een muffinplaat gebruiken. En natuurlijk kun je ook een groot bakblik gebruiken. Controleer in dat laatste geval dan wel na 25 minuten of je gehaktbrood al klaar is. Gezien de grote hoeveelheid gehakt die in één keer gaar moet worden verwacht ik dat je dan wel langer nodig hebt. Maar omdat ik ze in kleine blikjes bakte durf ik niet te zeggen hoeveel langer. Een en ander hangt, als altijd als je bakt, ook weer van jouw oven af.

Gepubliceerd op 26 mei 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.