Pasta met voorjaarsgroente & knoflookgarnalen



Verse doperwten, er is bijna niks waar ik zo blij van word dan wanneer die er weer zijn. Samen met mijn dochter dop ik ze en ze worden voor allerlei gerechten gebruikt. Omdat ze wel wat kostbaar zijn is het ook geen enkel probleem om hun diepvriesbroertjes en zusjes voor dit gerecht te gebruiken.

In dit gerecht gebruik ik nog een aantal van mijn favoriete groente en in combinatie met de knoflookgarnalen en pasta heb je dan in no time een lekker vers maaltje op tafel staan!

pasta knoflookgarnalen

Voor 4 personen

500g verse doperwten (je houdt ong. 200g netto erwtjes over)
200g venkel, flinterdun gesneden
100g babyspinazie (vers)
1 courgette (ongeveer 300g), in blokjes
350g spaghetti of linguini
½ pakje Boursin (á 150g)
rasp van 1 citroen

Voor de knoflookgarnalen

500g tijgergarnalen, vers of ontdooid uit de vriezer
1-2el neutrale olie
2 tenen knoflook, in plakjes (meer knoflook mag natuurlijk altijd)
optioneel: chilivlokken of een verkruimeld gedroogd pepertje

Makkelijke en snelle maaltijd

Zet twee grote koekenpannen op het vuur, eentje voor de garnalen en de ander voor de groente. Zet tegelijkertijd water op om de pasta in te koken. In de pan voor de garnalen verwarm je, op laag vuur, de olie en de knoflook zonder dat de knoflook verkleurt. Hij hoeft alleen zijn smaak aan de olie af te geven. Laat rustig staan terwijl je de andere pan verhit met een beetje olie.

Voorjaarsgroente en pasta

Bak in de warme olie de blokjes courgette 3 minuutjes aan en voeg dan de venkel toe. Bak die ook 3 minuutjes mee, terwijl je regelmatig omschept. Kook nu ook de pasta en voeg in de laatste 3 minuten van de kooktijd de verse erwtjes toe. Giet daarna af en houd warm. Meng de Boursin bij de groente en laat smelten. Voeg aan de groente nu de spinazie en citroenrasp toe en schep om zodat de spinazie kan slinken. Breng op smaak met (weinig) zout en versgemalen zwarte peper.

Knoflookgarnalen

Haal de knoflook uit de warme olie (voorzicht, want heet!) en verhoog het vuur. Bak hier nu de garnalen in, tot ze allemaal mooi roze zijn. Schep in een diep bord de pasta, daarover de groente en tot slot de garnalen. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 18 mei 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.