Citrus roerbak met kalkoen & voorjaarsgroente



Héél langzaam begin ik de Aziatische keuken een beetje in de vingers te krijgen en durf ik wat meer te experimenteren. Zo ontstond dan ook dit gerecht, dat ongetwijfeld totaal niet écht Aziatisch is maar ik kan je wel beloven dat het mega lekker is!

Het stond in no time op tafel en de borden gingen schoon op. Daar word ik, en jullie vast ook, heel blij van!

Citrus roerkbak kalkoenfilet

Voor 4 personen

50ml sojasaus (ik gebruik Kikkoman, minder zout)
1el oestersaus
2-3el citroensap
rasp van 1 citroen
2tl maïzena
150ml water
1tl geraspte gember
½ tl honing
1el zonnebloemolie
100g kastanje champignons, in kwarten
200g peultjes (niet koken!)
350g groene asperges, in grove stukken gesneden – kopjes apart bewaren
350g kalkoenfilet, in blokjes
½ – 1tl sesamolie

Maak je eigen roerbaksaus

Voor de roerbaksaus meng je de sojasaus, oestersaus, citroensap, -rasp, maïzena, gember, honing in een kommetje. Het water voeg je later toe! Verhit nu een grote koekenpan of wok met de zonnebloemolie en roerbak hierin de asperges 3 minuten op medium hoog vuur.

Voeg de champignons toe en bak die een minuutje mee aan. Dan de peultjes erbij en nog 3 minuten roerbakken. Haal de groente er dan uit en zet even apart. Zet ook een pan met water op om de rijst te koken, volgens gebruiksaanwijzing. Ik serveerde er Pandanrijst bij.

Roerbak met kalkoenfilet

Bak in dezelfde pan, met eventueel nog een klein drupje zonnebloemolie, de kalkoenfilet 4 minuutjes op hoog vuur aan. Dan vuur iets lager, roerbaksaus erbij en voeg dan meteen ook het water en de kopjes van de asperges toe. De saus bindt door de maïzena, maar als ‘ie te dik bindt kun je hem met wat water verdunnen. Laat 3 minuutjes pruttelen, breng verder op smaak met de sesamolie (begin eerst met een halve theelepel) en voeg dan de groente toe aan de rest.

Als alles goed warm is serveer je de roerbak met de pandanrijst en bestrooi je het geheel nog met wat geroosterd sesamzaad.
 

Gepubliceerd op 26 april 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.