Vietnamese gehaktballetjes



Vietnamese gehaktballetjes met kruidige Hoisinsaus, zo heb je je gehaktballetjes nog nooit gegeten. Wij aten de gehaktballetjes met rijst, komkommersalade & boontjes,. Maar koud, de dag erna bleken de restjes ook verbazend lekker. Ik kan me zelfs voorstellen dat deze Vietnamese gehaktballetjes het ook maar zo prima doen als borrelhapje.

Kortom, een recept waar je alle kanten mee op kunt! Als je wilt kun je de gehaktballetjes in z’n geheel de avond ervoor klaar maken. Dek ze dan goed af en bewaar in de koelkast. Laat, voordat je de gehaktballetjes gaat braden, ze even op kamertemperatuur komen.

Maaltijd voor 4 personen

Voor de gehaktballetjes

  • 500g rundergehakt
  • 75g rode ui, gesnipperd
  • 10g koriander, fijngesneden
  • 5g munt, fijngesneden
  • 5gr lenteui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 5cm verse gember, geschild en geraspt (ongeveer 1el)
  • 1 ½ el vissaus
  • ½ el honing
  • 1el geroosterd sesamzaad
  • ½ el limoensap
  • 2el olie

Voor de Hoisinsaus

  • 50ml Hoisinsaus
  • ½ tl srirachi chilisaus
  • 2el sojasaus
  • 1tl honing
  • 1el vissaus
  • 2el water

Serveren met: gekookte rijst (naar keuze) en beetgaar gekookte sperzieboontjes

gehakt

Vietnamese gehaktballetjes

Maak als eerst de Vietnamese gehaktballetjes door alle ingrediënten te mengen. Draai er kleine balletjes van, die je iets plat drukt. Kook in de tussentijd de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en laat met deksel op de pan staan. Kook ook de boontjes in ongeveer 8 minuten beetgaar.

Snelle maaltijd

Bak in een hete koekenpan met de olie de gehaktballetjes 5 minuten per kant. Meng in de tussentijd de ingrediënten voor de saus. Als je de balletjes gaar en goudbruin gebakken hebt mag de saus erbij. Even warm laten worden en je bent al klaar. Serveer met de gekookte rijst, boontjes en bestrooi met wat extra sesamzaad.

Gepubliceerd op 13 februari 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.