Mexicaanse hartige taart



Bij ons thuis zijn we dol op Mexicaans. En wat blijkt, je kunt er ook een geweldige hartige taart mee maken. De sleutel is wel om te zorgen dat de inhoud van je taart niet te vochtig is, want daar wordt het bladerdeeg niet heel blij van.

Dus gauw de keuken in, kies voor mild of extra spicy en in een half uurtje staat deze heerlijke Mexicaanse hartige taart op tafel!

mexicaanse taart Smulpaapje

Voor 4 personen

1 rol kant & klaar bladerdeeg (AH)
300g rundergehakt
1 teen knoflook, geraspt
1tl gemalen chipotle (AH, bij de kruiden)
½ tl gemalen komijn
½ tl uipoeder
zout & peper
1 courgette, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
100g geraspte kaas
handje Nacho’s naturel

Verder nodig: bakblik ik gebruikte eentje met een losse bodem  – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Hartige taart met bladerdeeg

Verhit, zonder olie, een grote koekenpan en bak hier het gehakt rul in aan. Bak dan de knoflook een minuutje mee, voordat je de groente toevoegt. Bestrooi met de kruiden, schep om en bak alles nog een minuut of vijf op medium vuur, de groente mag beetgaar blijven.

Welk bakblik gebruik je voor hartige taart?

Voorzie je bakblik van bakpapier en bladerdeeg. In mijn geval zat er al bakpapier onder de rol bladerdeeg. De grootte van je bakblik is afhankelijk van het formaat van je bladerdeeg. Mijn bakblik was 23x23cm en het bladerdeeg heb ik op maat daarvan afgesneden. Snijd het overtollig bakpapier en eventueel overtollig deeg weg.

Vulling voor je hartige taart

Laat je gehakt/groentemengsel nu in een vergiet even goed uitlekken voor je het op je bladerdeeg doet. Verdeel hierover heen de geraspte kaas en een handje verkruimelde nacho’s. Bak de hartige taart nu ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg mooi goudbruin is. Haal uit de oven en laat dan op een rooster afkoelen, voor je de taart uit de vorm haalt.

Mexicaanse hartige taart

Ik heb de taart daarna, met rooster en al, nog even in de oven gezet, die inmiddels uitstond. Op deze manier kan de onderkant van het deeg nog iets knapperiger worden. Serveer de hartige taart met lekker nog wat rauwkost, guacemole en de rest van de nacho’s.

Gepubliceerd op 22 maart 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.