Quinoa met geroosterde broccoli & bosbessen en citroendressing



Van die combinaties die je niet verwacht, maar die uiteindelijk oh zo lekker uitpakken. Dat is deze maaltijdsalade. Want als je bloemkool kunt roosteren, waarom dan niet ook broccoli. En in de tijd dat de broccoli roostert maak je de rest van het gerecht klaar en zit je dus, zonder veel moeite, in 25 minuten heerlijk aan tafel.

Dit is een volledig vegan maaltijdsalade met broccoli. Geroosterde broccoli geeft je salade namelijk eigenlijk al de bite die je zoekt. De hazelnoten zorgen voor nog wat extra crunch. Een nieuw favoriet broccolirecept? Zeker! Wie er toch vlees of kaas aan wil toevoegen kan dat natuurlijk doen, ik maakte ‘m ook met gebakken halloumi aan het eind toegevoegd.

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de geroosterde broccoli
500g broccoli, in roosjes
2el olijfolie
1 teen knoflook, in plakjes
100g hazelnoten

Voor de Quinoa salade
200g quinoa, gekookt volgens instructie op de verpakking
150g bosbessen
3el verse platte peterselie (ongeveer 10g)
1 avocado, in plakjes

Voor de dressing
1el citroenazijn (Foodelicious) of gebruik citroensap
¼ tl gemalen chipotle (AH) of gebruik paprikapoeder
2el olijfolie
1tl balsamico
zout & peper

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen 180C (hetelucht)

Maaltijdsalade met geroosterde broccoli

Hussel de broccoliroosjes om met de olie & knoflook en spreid uit over de bakplaat. Doe daar de hazelnoten bij en rooster dit 20 minuten in de voorverwarmde oven. Halverwege even omscheppen. In de tussentijd bereid je de quinoa en meng die, afgegoten maar nog warm, met de bosbessen en de helft van de peterselie. Doe hier de dressing bij en schep alles om. Haal de broccoli uit de oven en meng die erdoor.

Garneer met avocado en de rest van de peterselie. Serveer lauwwarm (maar ook koud heel lekker, bijvoorbeeld de dag erna in de lunchtrommel)

Gepubliceerd op 22 maart 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.