Noodles met spitskool en homemade roerbaksaus



Super snelle roerbak met heel veel groente, zoals spitskool. Je maakt het compleet met je zelfgemaakte roerbaksaus. Heerlijke budgetmaaltijd!

Overigens heb ik werkelijk geen idee tot welke Aziatische keuken dit roerbak gerecht behoort, maar we gooien het gewoon maar op fusion koken.

Oftewel, Susan duikt de keuken in met een lading ingrediënten, mikt het een en ander bij elkaar, schrijft het gelukkig op want wat blijkt YUM!

Wil je nou nog verder overtuigd worden, dan kan ik je vertellen dat dit alles slechts in 15 minuten op tafel staat. Hoera!

Voor ruim 4 personen

Voor de zelfgemaakte roerbaksaus
125ml sojasaus
125mlbouillon (groente of kip, maar dan is het gerecht niet meer vegan)
125ml Japanse rijstwijn
1-2tl sambal (begin met 1, er kan evt ook aan tafel nog wat doorheen)
40g suiker
sap van 1 limoen (begin met ½ en proef dan of je er meer bij wilt)
1el sesamolie
2el maizena

Voor de groenteroerbak
100g shitake, in plakjes
100g kastanjechampignons, in plakjes
400g spitskool, fijngesneden
150g wortel, julienne
1 teen knoflook, geraspt
2cm verse gember, geraspt
125g taugé

200g rijst noodles (of andere noodles naar keuze)
2el fijngesneden verse munt
100g pinda’s, grof gehakt

spitskool roerbak

Noodles met spitskool en homemade roerbaksaus

Begin met de roerbaksaus. Hiervoor meng je alle ingrediënten in een maatbeker goed door elkaar en proef je of je ergens nog de smaak iets wilt bijstellen. Te zuur, iets suiker erbij. Te zoet, dan wat meer limoen. Tot het naar je smaak is. Zet dan even weg en verhit je grootste pan of wok met wat zonnebloemolie. Bereid ook alvast je noodles volgens gebruiksaanwijzing.

Super snelle roerbak met spitskool

Verhit de olie en bak hier 3 minuten de paddenstoelen om en om in aan. Dan de spitskool erbij en op redelijk hoog vuur laten slinken, terwijl je regelmatig omschept. Na 3 minuten gaat de wortel, gember en knoflook erbij. Bak dit nog 2 minuten mee. Voeg nu de roerbaksaus toe. Je hoeft op zich niet álle saus toe te voegen, maar het mag wel. Het is lekker genoeg!

Laat de saus een paar minuten pruttelen en voeg dan de afgegoten en uitgelekte noodles toe. Schep alles goed om, zodat de noodles lekker onder de saus zitten. Garneer met wat fijngesneden verse munt en grof gehakte pinda’s.

Gepubliceerd op 13 januari 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.