Tomatenkruidensaus met gnocchi



Een kruidige tomatensaus, voor over de pasta, gemaakt met grotendeels voorraadkast ingrediënten. Makkelijk en snel op tafel.

Want met een aantal ingrediënten die bij mij standaard in de voorraadkast staan, en lekkere verse kruiden werd dit een waanzinnige tomatensaus die in nog geen half uur klaar was.

Wegens extreem lui koos ik dit keer voor kant & klare gnocchi (zelf gnocchi maken is overigens mega simpel) maar ik vermoed dat ook met pasta je een heerlijke maaltijd op tafel tovert!

Voor de tomatenkruidensaus, genoeg voor 4 personen

  • 1 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 flinke teen knoflook, geperst
  • 10g verse rozemarijn (één flinke tak)
  • 15 g verse basilicum
  • 5 g verse platte peterselie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 blikken gepelde San Marzano tomaten á 400g (Mutti)
  • 100g zongedroogde tomaatjes, grofgesneden
  • 50g zwarte olijven, gehalveerd
  • 1 bol buffelmozzarella

Verder nodig: verse gnocchi (400g) of pasta (350g), naar keuze

Tomatenkruidensaus voor gnocchi

Voor je tomatenkruidensaus verhit je eerst de olie in een koekenpan. Fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten op zacht vuur aan. Doe de kruiden er in zijn geheel bij en bak die, om en om, 2 minuten mee in de warme olie. Ze geven zo heerlijk al een deel van hun smaak af. Dan de blikken gepelde tomaat erbij, bestrooi met de oregano, aan de kook brengen en een half uur op zacht vuur laten pruttelen. Het eerste kwartier met de deksel op de pan, daarna zonder deksel en op iets hoger vuur. Zo kookt de saus lekker in.

Pastasaus met voorraadkast ingrediënten

Na de saus een half uur te hebben laten pruttelen haal je de takken kruiden zoveel mogelijk uit de saus. Voeg daarna de olijven en zongedroogde tomaatjes toe. Tot slot, vlak voor het serveren, kook je de gnocchi of pasta en voeg je aan de saus nog de buffelmozzarella in stukjes toe. Die smelt grotendeels in de saus weg. Serveer met de gekookte gnocchi of pasta en garneer met nog wat verse basilicum.

Gepubliceerd op 1 maart 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.