Romige pasta met kip & tomaat



Snelle pasta’s, ik hou er van. Want door de week is er gewoon niet altijd tijd om lang in de keuken te staan. Je kunt deze pasta á la minute eten, dan zit je in een kwartier aan tafel. Of je maakt ‘de dag van te voren klaar, doet alles in een ovenschotel en zet die 20 minuutjes in de oven. Net wat je uitkomt.

Serveer nog lekker wat extra groente bij deze pasta, dan heb je er echt een volwaardige maaltijd van!

Voor 4 personen

1el olie
150g zongedroogde tomaatjes, uitgelekt (pot á 295g) vang de olie op!
250g kippendijen, in reepjes
½ tl gerookt paprikapoeder
zout en peper
175ml slagroom
1 blik gepelde tomaten
200g buffelmozzarella
3 takjes verse basilicum
350g pasta, naar keuze

Bereidingstijd: 25 minuten

Romige, snelle pasta

Zet een pan water op en kook de pasta, volgens de gebruiksaanwijzing, al dente. Tegelijkertijd verhit je de olie in een hapjespan. Bak hier de uitlekte zongedroogde tomaatjes (je houdt van de 150g ongeveer 100g netto tomaatjes over) 2 minuten, op hoog vuur, in aan. Haal ze dan uit de pan en bewaar. Voeg de opgevangen olie toe van de zongedroogde tomaatjes en bak daar de kip in aan, die je hebt bestrooid met paprikapoeder, zout en peper. Bak ongeveer 5 minuten op redelijk hoog vuur.

Romige tomatensaus met mozzarella en basilicum

Dan gaat de room en gepelde tomaat erbij, maak de tomaat iets kleiner. Voeg dan de helft van de mozzarella in blokjes toe, leg de basilicum er in zijn geheel in, zongedroogde tomaatjes erbij en breng zachtjes aan de kook. Laat, met deksel op de pan 5 minuutjes pruttelen tot de mozzarella grotendeels gesmolten is. Breng tot slot op smaak met zout en peper. Serveer met de pasta, nog wat extra mozzarella en lekker wat Parmezaanse kaas.

Ovenschotel met pasta, kip, mozzarella & tomatenbasilicumsaus

Wil je alles voorbereiden maak het hele gerecht dan klaar en meng de pasta alvast door de saus (minus de extra mozzarella). Doe dit in een ovenschaal en verdeel de extra mozzarella hierover. Laat afkoelen, voor je alles afgedekt in de koelkast zet. Op de dag dat je de pasta wilt eten verwarm je de oven voor op 150C (hetelucht) en zet je de schotel, afgedekt met aluminiumfolie, in de oven. Na 15 minuten het alufolie eraf halen, temperatuur naar 175C en nog 15 minuten laten staan tot de pasta door en door warm is.

Gepubliceerd op 22 februari 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.