Pasta spinazie à la crème



In nog geen 15 minuten staat deze pasta met romige spinazie en paddenstoelen op tafel. En het allermooiste is, de á la crème spinazie maak je gewoon zelf. Zo veel lekkerder dan kant en klaar.

Ik maakte deze pasta vegetarisch, omdat de paddenstoelenmix wat mij betreft al genoeg smaak geeft. Wil je toch graag wat vlees bak dan wat spekjes of pancetta uit en voeg die toe.

Vegetarische pasta voor 4 personen
1el olie
300g gemengde paddenstoelen
2 takjes rozemarijn, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
75ml groentebouillon
75ml slagroom
150g Duetto kaas, een mix van gorgonzola & mascarpone (o.a. verkrijgbaar bij AH)
450g bladspinazie (diepvries, ontdooid en goed uitgelekt)
350g pasta, ik gebruikte fusilli
peper en zout

Pasta spinazie à la crème met paddenstoelen

Zet een pan water op om de pasta al dente te koken. In een hapjespan verwarm je de olie en bak je de paddenstoelen op redelijk hoog vuur in 2 minuten lekker aan. Dan de rozemarijn en knoflook erbij, vuur iets lager en nog een minuutje meebakken. Voeg de goed uitgeknepen spinazie toe, als ook de bouillon, room en kaas. Warm alles goed door. Breng op smaak met ruim peper en matig zout.

In een kwartier aan tafel, het kan!

Voeg de pasta toe, meng goed door elkaar en serveer met wat geraspte (Parmezaanse) kaas. Voor wat kleur heb ik aan het eind nog wat gehalveerde tomaatjes toegevoegd.

Gepubliceerd op 15 februari 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.