Romige chowder met prei & gerookte forel



Een superromige soep die je nóg lekkerder maakt met wat extra ingrediënten. Ik gebruik gerookte forel, in plaats van paling omdat die vis het momenteel echt mega zwaar heeft. Daarnaast is gerookte forel ook veel beter betaalbaar. Maar hij is ook super lekker met gerookte zalm, zoals je op de foto ziet en zelfs met gerookte makreel. Kies de vis die jij het lekkerst vindt én bij jouw budget past.

Nóg fijner is dat deze soep in minder dan een half uur op tafel staat en met lekker wat knapperig brood erbij een prima weekendsoep is!

prei chowder Smulpaapje

Voor een grote pan vol

1 ui, gesnipperd
1teen knoflook, fijngehakt
2el neutrale olie
2 preien, in ringen gesneden en goed gewassen
2 kruimige aardappels, geschild en in blokjes
1,25L groentebouillon
350ml halfvolle melk
1el grove Zaanse mosterd
125g gerookte forel, in stukjes gesneden
1el verse bieslook, fijngesneden
zout en peper

Romige preichowder

Verhit een grote soeppan en warm de olie. Doe daar de ui en knoflook bij en fruit die een aantal minuten zachtjes aan, zonder te kleuren. Laat de gewassen prei (gebruik ook zoveel mogelijk van het groene deel!) goed uitlekken en doe die dan in de pan samen met de aardappelblokjes. Bak dat een minuutje mee.

Soep op basis van melk en bouillon

In deze soep gaat niet alleen bouillon, maar ook melk. Dat geeft straks extra romigheid. Doe beiden nu bij de groente en breng zachtjes aan de kook. Niet te hard, want daar wordt de melk niet blij van. Laat nu zachtjes pruttelen tot de prei en aardappel gaar zijn. Dan met een staafmixer (of in een blender) glad pureren. Op smaak brengen met de mosterd (roer goed door!), zout en peper. Serveer met stukjes gerookte forel en wat bieslook en een lekker stuk vers brood.

Gepubliceerd op 30 januari 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.