Bloemkoolstamppot met gerookte kip & mango



Een snelle, smakelijke stamppot met onverwachte ingrediënten. Met bloemkool, gerookte kip en mango maak je deze verrassend lekkere stamppot.

Nadat ik onlangs bloemkoolrijst maakte met gerookte kip en mango bleven die smaken in mijn hoofd hangen, want het is een super smakelijke combi. Maar je hebt niet altijd zin in bloemkoolrijst. Dat hoeft dus ook niet meer.

Want wat blijkt, als stamppotje is het ook fantástisch. Twee dikke duimen van onze dochter en alle borden leeg. En willen we dat niet allemaal het liefst?!

Voor 4 personen

1kg kruimige aardappels, geschild en in grove stukken
1 grote bloemkool, in roosjes
1 verse mango, in blokjes
300g gerookte kipfiletreepjes
2el grove Zaanse mosterd
scheutje melk & boter (met mate)
3 takjes munt, alleen de blaadjes fijngesneden
zout & peper

Bloemkoolstamppot met gerookte kip & mango

Zet voor deze stamppot met bloemkool de grootste pan die je hebt op met ruim water en breng het water aan de kook. Als eerste de aardappels er in. Kook die ongeveer 15 minuten. Voeg echter na 10 minuten ook de bloemkoolroosjes toe en kook die 5 minuten mee. In de tussentijd bereid je de overige ingrediënten voor.

Verrassend stamppotje

Giet de aardappels/bloemkool af in een vergiet, doe terug in de warme pan en met een aardappelstamper stamp je alles goed door elkaar. De aardappels fijner stampen dan de bloemkool zorgt voor wat bite straks. Doe er nu een klein scheutje melk bij (niet teveel want anders wordt het zompig) en een klontje boter. Mosterd erbij, roer alles goed door elkaar, tot je een smeuïge stamppot hebt. Tot slot de kipfilet, mango en munt. Brent tot slot op smaak met zout en peper en je bloemkoolstamppot met gerookte kip en mango is al klaarl!

Gepubliceerd op 25 januari 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.