Ovenschotel met boerenkool, gehakt & aardappeltjes



Een bizarre hoeveelheid groente zit er in deze ovenschotel. Maar wedden dat de kleinste Smulpaapjes dat niet eens door hebben. Zo lekker is ‘ie! Het handigste is het om deze ovenschotel voor te bereiden, want hij heeft wel wat tijd in de oven nodig. Maar dan ben je op drukke dagen ook wel lekker snel klaar!

Voor 4-6 personen (of 2 dagen gemak)

1el olie
1 ui, gesnipperd
300g wortel, in plakjes
2 pastinaken, in blokjes
300g boerenkool
150g erwtjes (diepvries)
300g rundergehakt
2el bloem
1pot groentefond (350ml) + 1 pot water
3tl worcestershire saus
1el grove mosterd
1tl tijm
zout en peper
500g gare aardappelschijfjes + 1el olie

Verder nodig: ovenbestendige grote pan – oven voorverwarmen op 180C
Bereidingstijd: 10 minuten +1.15 uur oventijd

Ovenschotel met groente en gehakt

Verhit in een grote (ovenvaste) pan de olie en fruit hier de ui in aan. In de tussentijd snijd je de groente. Bak vervolgens de gehakt rul met de ui en doe dan wortel, pastinaak en knoflook er bij. Bak een paar minuten mee en breng op smaak met zout, peper en tijm. Dan bestrooien met de bloem, omscheppen en een minuutje laten meebakken.

Heel veel groente ovenschotel

De erwtjes, worcestershire saus, mosterd er nu door roeren. Tot slot de boerenkool, in twee keer, er door heen scheppen. Tot slot gaat de groentefond en het water erbij. Schep dit even goed door. Dek alles nu af met de aardappelschijfjes en bestrijk met olie. Deksel op de pan en de oven in.

Ovenschotel met boerenkool, gehakt & aardappeltjes

Bak de ovenschotel 45 minuten, met de deksel op de pan. Haal dan de deksel eraf en zet de gril aan. Laat de ovenschotel net zo lang in de oven staan tot de aardappeltjes mooi goudbruin zijn. Ik deed dat met de oven gecombineerd met grillstand en had er 30 minuten voor nodig. Als je alleen de grillstand gebruikt zal het sneller gaan. Hou dat dus goed in de gaten.

Voorzichtig de pan met ovenhandschoenen uit de oven halen en lekker aan tafel!

Ovenschotel voorbereiden

Wil je ovenschotel voorbereiden, maak ‘dan helemaal klaar en zet ook alvast een half uur in de oven (met deksel). Haal ‘er daarna uit, laat afkoelen en zet koud weg. Op de dag van eten zet je ‘dan een kwartiertje in een op 200C voorverwarmde oven (met deksel) en daarna verder zonder deksel, zoals hierboven aangegeven. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 17 januari 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.