Citroen & bosbessenwafels



Ik vrees dat ik in een wafelfase ben beland… En daar gaan ook jullie heel blij van worden. Want jeetje wat kun je heerlijk variëren met ontbijtwafels. Zoet, hartig, met of zonder suiker. Smullen geblazen!

Als eerste dit jaar wafels met citroen en bosbessen. Ik lieg niet als ik zeg dat ze állemaal in één ochtend schoon opgingen…

citroenwafels web2.jpg

Voor ongeveer 16 wafels

250g bloem
45g aardappelzetmeel (of maizena)
30g witte basterdsuiker
1el bakpoeder
¼ tl zout
½ tl kaneel
2 eieren
100ml zonnebloemolie
400ml melk
150g bosbessen (vers of uit de diepvries) *
rasp van 1 citroen
sap van ½ citroen

Verder nodig; wafelijzer

Wafelbeslag

Meng de bloem met het aardappelzetmeel, suiker, bakpoeder, zout en kaneel. In een maatbeker gaat de melk, zonnebloemolie, kluts hier de 2 eieren in los en doe er het citroensap en de rasp bij. Mix dit door de droge ingrediënten tot een glad beslag en roer de bosbessen erdoor. Verhit in de tussentijd je wafelijzer.

Wafels met citroen en bosbessen

Giet een juslepel beslag in je warme wafelijzer, niet te veel anders loopt het over!, en bak de wafels volgens de gebruiksaanwijzing goudbruin en gaar. Haal ze er voorzichtig, ik gebruik een satéprikker hiervoor, uit en laat afkoelen zodat ze nog iets knapperiger kunnen worden. Serveer met poedersuiker en wat extra bosbessen.

Wafels invriezen

Wafels laten zich geweldig invriezen. Voor je ze invriest laat je ze helemaal afkoelen. Doe in een diepvrieszakje – niet teveel tegelijk – en vries in. Als je ze wilt eten haal je ze uit de vriezer en maak je ze warm in een broodrooster. Hoe ideaal is dat. Ook lekker trouwens om in een lunchtrommel mee te geven!

* gebruik je diepvriesbosbessen dan zul je ze in het ijzer horen ‘poppen’ van de warmte. Dat kan geen kwaad!

 

Gepubliceerd op 13 januari 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.