Mexicaanse bowl met pulled chicken, rijst & bonen



Slowfood. Ik hou er van. Een ideale manier ook om als je tijd hebt (bijvoorbeeld in het weekend, of op een avond) van te voren je doordeweekse maaltijd te maken.

Dit Mexicaanse kipgerecht maak je in z’n geheel in de oven klaar. Alle tijd voor de smaken om diep in de kip door te trekken en jij kunt in de tussentijd lekker iets anders gaan doen. Hoe ideaal wil je het hebben?

Voor 6 personen (of 2 dagen gemak)

800g kippendijen, zonder bot (8 stuks)
2el neutrale olie
2 paprika’s, in blokjes (ik gebruikte groen en geel)
2 tenen knoflook, geperst
1tl gemalen chipotle
½ el gemalen komijn
½ tl oregano
½ tl gerookt paprikapoeder
zwarte peper en zout
1 blik zwarte bonen, uitgelekt (á 400g)
140g mais (uit blik of diepvries)
1 pot milde salsa (á 300g) + 1x water

Om te serveren: gekookte zilvervliesrijst – lenteui, fijngesneden, geraspte kaas & nacho’s
Verder nodig: ovenvaste grote pan – oven voorverwarmen op 100C (hetelucht)

Ovenschotel met kip & bonen

Zet de pan eerst op het vuur en verwarm de olie. Fruit hierin de paprika en knoflook een paar minuten zachtjes in aan. Leg de kippendijen, in z’n geheel, in de pan en bestrooi met alle kruiden. Dan de pot salsa, water (gebruik de pot hiervoor, zoveel heb je nodig), bonen en mais erbij en alles goed doormengen. Zorg dat de kip goed onder het vocht staat.

Slowcooking in de oven

Deksel op de pan en zet ‘nu in de voorverwarmde oven. Vanaf nu kun je lekker niks doen, want de oven doet het werk de komende uren. Na 2 uur alles even goed doormengen. Daarna nog minimaal een uur in de oven staan, langer mag. Trek daarna de kip met twee vorken uit elkaar, je krijgt daardoor pulled chicken. Heerlijk!

Mexicaanse bowl met pulled chicken, rijst & bonen

Kook vlak voordat de oventijd voorbij is de rijst volgens gebruiksaanwijzing. Verdeel dit over 4 kommen. Daarop gaat de Mexicaanse kip. Garneer met geraspte kaas en fijngesneden lenteuitjes. Serveer met wat nacho’s erbij.

Gepubliceerd op 6 januari 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.