Tomatensoep shotjes met room



Tomatensoep shotjes met room & caprese spiesje, een feestelijk & makkelijk voorgerecht voor je kerstmenu. Makkelijk en snel te maken kerstrecept.

Want als je het jezelf héél makkelijk wil maken is dit een top voorgerecht. Gebruik wel de lekkerste tomatensap die je je kunt veroorloven (ik geef je mijn favoriet!) en maak het af met een heerlijk caprese spiesje.

Serveer in feestelijke glaasjes, dek de tafel mooi en je bent er! En hoe heerlijk dat je dit gewoon, hop!, in één keer achterover kunt slaan 😉

Voorgerecht voor 4 personen

  • ½ fles Big Tom gekruid tomatensap (o.a. bij AH of Gall & Gall) (met de rest kun je fantastische Bloody Mary’s maken…)
  • 4el slagroom
  • zwarte peper

voor de caprese spiesjes

  • feestelijke cocktailprikkers
  • 1 zakje mini mozarellabolletjes
  • verse basilicum
  • kleine tomaatjes

tomatenshotjes kerst smulpaapje

Vegetarisch voorgerecht

Je kunt dit vegetarisch voorgerecht zowel warm, als koud serveren. Mix de tomatensap met de room, dit zorgt voor een wat zachtere smaak. Als je een warme versie wil verwarm dan heel zacht in een pan, maar laat niet koken! Vul vier borrelglaasjes met de tomatensoep.

Kidsproof voorgerecht

Spies op de cocktailprikkers om en om de tomaat, mozzarella en basilicum, in de kleuren van de Italiaanse vlag. Garneer het borrelglaasje met de spiesjes.

Wijnadvies

De Alberto Verdejo Ecológico 2015: een geconcentreerde stijl, maar heerlijk fris, zachte zuren en een intense afdronk. Aroma’s van kruiden (anijs) en frisse groene appel. Verkrijgbaar o.a. bij La Branche (prijs vanaf € 10,45) of ga voor een Sauvignon Blanc, zoals de Avelino Vegas (van de hoogste wijngaarden van de Rueda): Een wijn met een geparfumeerde stijl met frisse zuren en voldoende body.

Gepubliceerd op 10 december 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.