Rivierkreeftjescocktail met avocadomousse & cocktailsaus



Een garnalencocktail met whisky-cocktailsaus kennen we allemaal wel. Dit is mijn versie op dat klassieke voorgerecht. Met rivierkreeftjes, die veel beter betaalbaar zijn en waar veel meer bite aan zit.

Maar wel met een cocktailsaus, die je super simpel zelf maakt! Doen we daar nog wat gezonde en lekkere avocadomousse bij en klaar is je voorgerecht!

rivierkreeftjes avocadomousse kerst smulpaapje

Voor de cocktailsaus

2el room
1el citroenmayonaise
2el ketchup
½ tl worcestersaus
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl srirachasaus
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uipoeder
½ tl citroensap
optioneel: 1tl lekkere whisky

Voor de avocadomousse

2 rijpe avocado’s
1el yoghurt
1el citroensap
zout & peper

Verder nodig

250g verse rivierkreeftjes
1 zakje veldsla
1 el bieslook, fijngesneden
4 hoge glazen

rivierkreefjes kerst smulpaapje

Zelfgemaakte cocktailsaus

Voor de wiskey-cocktailsaus meng je alle ingrediënten tot één geheel. Proef en kijk of je de smaak ergens nog iets wilt aanpassen. Zet koud weg tot gebruik.

Klassieke garnalencocktail in een modern jasje

Vlak voor je het gerecht serveert maak je de avocadomousse. Hiervoor meng je alle ingrediënten. Wil je een glad geheel gebruik dan een staafmixer. Voor iets grovere structuur kun je ook gewoon een vork gebruiken.

rivierkreeftjes smulpaapje kerst

Rivierkreeftjescocktail met cocktailsaus en avocadomousse

Op de bodem van je glas gaat wat veldsla. Doorop een goede lepel avocadomousse en daarop de rivierkreeftjes. Daarover heen zoveel saus als je wilt. Garneer met verse bieslook. Bijvoorkeur meteen serveren, omdat de saus en avocado anders verkleurt.

Wijnadvies

Finca Montepedroso Verdejo 2015: een van mijn ontdekkingen van afgelopen jaar en heel snel een persoonlijke favoriet geworden. Een hele zachte witte wijn met frisse aroma’s van steenvruchten, kruidige tonen van anijs en venkel met een rijke structuur door de rijping sur lie (contact met gistcellen). Verkrijgbaar oa, bij Wijnbeurs.nl  (prijs vanaf € 8,49)

 

 

Gepubliceerd op 10 december 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.