Varkenshaas in pancetta met honing & tijm



Een klassiek kerstrecept in een modern jasje, geniet van deze varkenshaas in pancetta met honing en tijm

Een prachtig stuk vlees die je met liefde inpakt in nóg lekkerder vlees. Samen met een paar simpele smaakmakers en wat eenvoudige handelingen zet je dan zonder moeite een prachtig gerecht op tafel.

Deze klassieker in een modern jasje steelt gegarandeerd de show aan tafel!

Voor 4 personen

  • 2x250g varkenshaas (koop de beste kwaliteit die je je kunt veroorloven)
  • 2x50g pancetta (liefst lange plakken)
  • 1el olie
  • 1tl mosterd
  • 2el honing
  • 2x 2 takjes tijm
  • zout & peper

Verder nodig: ovenvaste pan – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

kerstmenu met vlees

Varkenshaas in pancetta

Bestrooi de varkenshaas met zout en peper en zet een ovenvaste koekenpan op vuur met de olie. Schroei de varkenshaasjes om en om dicht.  Haal ze uit de pan halen, smeer in met de mosterd. Strooi de blaadjes tijm over beide varkenshaasjes en wikkel ze in de pancetta. Zorg dat de pancetta met de naad naar beneden komt.

varkenshaas pancetta kerst smulpaapje

Leg ze dan terug in de pan, giet de honing erover. Zet de pan in de voorverwarmde oven en bak de varkenshaas in 15 minuten rosé gaar. Bedruip het vlees om de 5 minuten met de sappen uit de pan. Haal met een ovenwant uit de oven, dek af en laat 5 minuten rusten.

varkenshaas klaar smulpaapje kerst

Serveer met de pastinaakfrietjes en beetgaar gekookte sperzieboontjes.

Wijnadvies

Belondrade y Lurton Verdejo 2014: 10 maanden houtrijping, maar subtiel,. Enorme rijkheid in de structuur door het lange contact sur lie (contact met gistcellen).Een elegante stijl, maar aromatisch, bijna geen herkenbaar Verdejo aroma, complex en een stenige mineraliteit. Verkrijgbaar oa bij Jean Arnaud (prijs vanaf €34,95)

Gepubliceerd op 10 december 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.