Warme kipsalade met groentenoodles en de lekkerste satésaus



Warme kipsalade met groentenoodles en de lekkerste satésaus

Als je het gezonde van groentenoodles combineert met de lekkerste satésaus ever, dan snap je het wat mij betreft. Donal Skehan snapt de combi gezond en lekker als geen ander. Dit recept, dat ik overigens – sorry ik kan het toch niet laten – ietsie aanpaste komt uit zijn boek Vers! Die satésaus is trouwens zó lekker, dat ik je bij deze verplicht om ‘m vooral heel veel te proeven. Gewoon om zeker te zijn…

Voor vier personen
4 kippendijen, in reepjes
½ el kurkuma
½ el kerriepoeder
2tl gemalen koriander
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 duimgroot stuk verse gember, geschild en in plakjes
1tl honing
rasp van 1 limoen
1tl zonnebloemolie

Voor de groentenoodles
2 grote wortels
1 courgette
1 komkommer

Voor de allerlekkerste satésaus
200ml kokosmelk
4el pindakaas
½ el ketjap manis
1tl srirachi saus (of gebruik sambal)
½ tl gemberpoeder
½ tl knoflookpoeder
1el limoensap

Verder nodig: spiraalsnijder (of dunschiller) – gefrituurde uitjes

Marinade voor kippendijen

Meng de kipreepjes met alle verdere ingrediënten. Zet minstens een half uur, afgedekt, weg. Maar langer marineren mag natuurlijk altijd. Je kunt dit, net als de satésaus, prima de avond van te voren al klaar maken. Wanneer je zover bent verhit je een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur, en bak je de kip in 8 minuten goudbruin en gaar.

De allerlekkerste satésaus

Doe de kokosmelk, pindakaas en alle smaakmakers in een pannetje en verwarm tot de pindakaas is opgelost. Laat even paar minuutjes zachtjes pruttelen. Proef en kijk of je de smaak nog wat wilt aanpassen. Pittiger? Dan nog wat srirachisaus erbij. Meer notensmaak? Dan nog wat pindakaas. Houdt warm op laag vuur.

Groentenoodles

Met een spiraalsnijder (ik gebruik die van Microplane) maak je groentespaghetti. Met een dunschiller kan ook prima, dan krijg je iets bredere linten. Doe de wortel en courgette alvast in een kom. De komkommer wil je even goed droogdeppen, daar zit meer water in. Hussel dan alles door elkaar. Kip erover, satésaus zoveel als je wilt en maak af met gefrituurde uitjes.

Warme kipsalade met satésaus

Zowel lekker met de kip net uit de pan, als een koude salade. Die kan dus ook prima als lunch – thuis of op kantoor – gegeten worden. Houden je kinderen, net als die van mij, niet van rauwe groenteslierten… dan kook je even wat rijst of noodles en geef je ze er hun eigen favoriete groente bij.

Gepubliceerd op 4 december 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.