Italiaanse kippenpastei met heel veel groente (uit Samen Eten)



Een ideaal gerecht voor als er meerdere mensen mee eten. Of voor als je meteen voor 2 dagen wilt koken. In zijn geheel vooraf klaar te maken en geschikt voor Smulpaapjes groot én klein.

Deze kippenpastei, uit Samen Eten, heeft een heerlijk Italiaans tintje en is ideaal om restjes kip (of ander vlees) mee op te maken. Dit is mijn versie van hun recept.

kippenpastei web2.jpg

Voor 6 personen

2 middelgrote zoete aardappels, geraspt en gemengd met 2el olie
450g (gare) kip, in blokjes
1el olijfolie
1 prei, in ringen (goed wassen)
200g gemengde paddenstoelen
250g diepvries tuinerwtjes
500g ricotta
200ml melk (ik gebruikte half room/half melk)
1tl gedroogde tijm
1tl gedroogde oregano
1tl nootmuskaat
zout en peper

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 180C

Italiaanse kippenpastei

Zet een grote pan op met 1el olie en fruit hierin de prei 5 minuten aan, voeg dan de paddenstoelen toe en bak die 5 minuten mee. Voeg de erwtjes mee, die worden straks goed gaar in de oven.

Heb je geen gare kip in huis, bak dan in een aparte pan de kip ook in 10 minuten gaar. Gebruik je gare kip, voeg die dan aan het eind toe aan de prei en paddenstoelen. Kruid met oregano en tijm, zout en peper.

Ricottavulling voor je kippenpastei

In een aparte kom roer je de ricotta los en voeg je de melk toe, meng tot alles glad is. Voeg hier de groenten/kip aan toe en schep even om. Doe alles dan in de ovenschaal, strijk glad, bestrooi met wat nootmuskaat naar smaak en dek af met de geraspte zoete aardappel. Bak 30-40 minuten in de voorverwarmde oven, tot het aardappellaagje mooi goudbruin is.

 

Gepubliceerd op 9 november 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.