Burritobowl uit All-day Bowls



Burrito bowl met guacamole

We aten voor het eerst een burritobowl tijdens onze vakantie in New York, bij fastfoodketen Chipotle. Wat een feestje en in niks te vergelijken met ons beeld van fastfood. Dus toen ik ‘in het boek All-day Bowls van Denise zag staan was de keuze snel gemaakt.

Ik voegde wat extra’s aan haar recept toe en paste de kruiden iets aan, zodat ook onze 6jarige dochter ervan kon mee-eten. Alle kommetjes gingen schoon op!

Voor 4 personen

4 kippendijen, zonder bot
2el olijfolie
1el gemalen chipotlekruiden (AH)
sap van 1 limoen
1 blik chilibonen (á 400g)

Voor de guacamole

1 grote avocado
½ rode ui, fijngesnipperd
3 cherrytomaatjes, klein gesneden
2el zure room
zout & peper

Voor de Quinoa *)

200g quinoa
150g chorizo, in plakjes
1el olijfolie
1tl gerookt paprikapoeder
½ bosje peterselie, grofgehakt
rasp + sap van 1 limoen

Chipotle marinade voor de kip

Meng de olie met de kruiden en limoensap (houd hiervan 1el achter voor de guacamole). Snijd de kip een paar keer in, zodat de marinade er lekker in kan trekken en doe de kip er dan bij. Laat alles minimaal een uurtje marineren (langer mag natuurlijk ook). Maak in de tussentijd de guacamole door alles goed te mengen en zet afgedekt weg tot gebruik.

Geroosterde quinoa

Rooster de quinoa 2 minuten in een droge koekepan. Doe er dan 500ml water bij en kook de quinoa in ongeveer 15 minuten gaar. Bak daarna de chorizo in de olie, een minuut of vier en doe ‘daarna bij de gare quinoa. In de achtergebleven olie bak je de kip, 4 minuten per kant aan (ik heb ‘in reepjes gesneden, in plaats van heel gelaten). Tot slot de (uitgelekte) chilibonen toevoegen en meewarmen

Quinoa met chipotlekip en guacamole

Meng de quinoa met de gerookte paprika, peterselie, zout, peper en limoensap en rasp. Verdeel over 4 kommen en voeg de kip en bonen en guacamole toe. Serveer met nachochips.

*) ik bleek driekleurencouscous gebruikt te hebben, ontdekte ik nadat mijn gerecht klaar was. Nét even anders, maar het bleek net zo lekker 😉

Gepubliceerd op 11 november 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.