Zelfgebakken kibbeling, volgens Schmidt Zeevis



Onze dochter is er dol op, fish & chips. Oftewel, gefrituurde vis (kibbeling liefst) en frietjes erbij. In het viskookboek van Schmidt Zeevis staat een super recept om die kibbeling zelf te maken en te bakken.

Haal liefst verse kabeljauw bij je visboer en vraag ‘m meteen heel lief om wat kibbelingkruiden, voor die échte kibbelingsmaak!

Kibbeling voor 2 personen *)

400g kabeljauwhaas, zonder vel, in gelijke stukken
1-2el kibbelingkruiden (vraag erna bij je visboer)
2 partjes citroen
2L olie, om in te frituren (ik gebruikte 1L zonnebloemolie)

Voor het beslag
500g vismeel (ik gebruikte gewone bloem)
500ml water (ik gebruikte ijswater)

Voor de saus
4el mayonaise
1 augurk, fijngesneden
¼ ui, gesnipperd
½ bosje peterselie, fijngehakt
peper en zout

Beslag voor de kibbeling

Giet het water bij de gezeefde bloem, tot je een glad beslag hebt. Verhit de olie in een pan met dikke bodem tot 180C. Maak in de tussentijd je sausje door alles te mengen, zet koud weg tot gebruik.

Zelf kibbeling bakken

Haal de kibbeling door het beslag en laat goed afdruppen, je wilt niet een te dikke laag beslag om je vis heen. Laat voorzichtig in de hete olie glijden en bak 5 á 7 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn. Afhankelijk van de grootte van de pan kun je er 4-6 tegelijk bakken. Laat op keukenpapier uitlekken en bestrooi met de kruiden. Serveer met de saus en wat citroen.

*) wij maakten er fish & chips van en aten de kibbeling met ovenfrietjes en groente, als volwaardige maaltijd

Gepubliceerd op 7 november 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.