Kruidig brood met kaas (uit Heerlijke chaos van Simone van den Berg)



Een echt weekend en/of borrelbrood. En als je weet hoe het kaneelstapelbrood gevouwen wordt is dit een eitje om te maken.

Heerlijk bij een maaltijdsoep, of lekker bij de borrel. Je vindt vast een goed excuus om ‘een keertje te maken 😉

Kruidig brood Heerlijke Chaos Smulpaapje

Voor één borrelbrood

500g bloem
10g gist
½ el zout
½ el suiker
340ml handwarm water
½ el olijfolie

1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
60g verse Italiaanse kruiden, fijngehakt
100g geraspte kaas, naar keuze

Verder nodig: cakeblik, ingevet – oven voorverwarmen op 190C (boven en onderwarmte)

Brooddeeg

Meng bloem, gist, zout, suiker en voeg daar de helft van het water aan toe. Meng goed door met een houten lepel en giet dan de rest van het water erbij, terwijl je kneedt. Kneed met de hand (of als je hebt met een keukenmachine met deeghaak) zeker 10 minuten tot je een soepel deeg hebt. Doe dit in een kom die je licht insmeert met olie, dek af met een schone theedoek en laat (ongeveer een uur) rijzen, tot het deeg in volume is verdubbeld.

Vulling voor je borrelbrood

In die tijd bereid je de vulling door. In een pan gaat een beetje boter en hierin fruit je de ui en knoflook glazig aan (niet laten verkleuren dus). Snijd de kruiden met een keukenmes zo fijn mogelijk. Ik kocht bij de Albert Heijn pakjes met verse Italiaanse kruiden, zodat je alles in één keer in huis hebt.

Borrelbrood met kruidenvulling

Haal het gerezen deeg uit de kom en rol uit tot een rechthoek van ongeveer 50×25 cm. Snijd eventueel de randjes bij, om te zorgen dat alles goed recht is. Beleg het deeg met het afgekoelde ui/knoflookmengsel en strooi er de kruiden en tot slot de kaas overheen.

Kruidigbrood voor bakken Smulpaapje

Hoe vouw je een stapelbrood

Voor de tips & trics hiervoor kijk ook even bij het kaneelstapelbrood dat ik maakte. Je snijdt het brood in lange stroken en die stroken snijd je weer in 5 zoveel mogelijk gelijke delen. Stapel alles op elkaar (de kruiden en kaas die er af vallen strooi je er aan het eind weer over heen, dus geen zorgen) en leg dit in het cakeblik. Strooi de kruiden en kaas die er af gevallen is er tot slot over heen. Dek dit af met plasticfolie en laat nog 30 minuten rijzen. Verwarm in die tijd de oven voor. Bak het dan 55-60 minuten, tot het mooi goudbruin en gaar is. Warm het allerlekkerst!

Gepubliceerd op 24 oktober 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.