Review Basque van José Pizarro



Baskenland in Noord Spanje, het staat al héél lang op mijn lijstje van plekken waar ik nog een keer naar toe wil, puur en alleen vanwege het eten. Baskenland staat bekend om zijn enorme hoeveelheid fantástische restaurant en Michelinsterrendichtheid.

Gelukkig kan ik Baskenland nu ook zelf in mijn eigen keuken halen, want het kookboek Basque, Spaanse recepten uit San Sebastián & omstreken van José Pizarro staat letterlijk bomvol met waanzinnige recepten uit dit gebied.

Basque review Smulpaapje

Basque – Spaanse recepten uit San Sebastián & omstreken

Baskenland is onder meer bekend vanwege zijn pintxos, deze kleine hapjes (in de rest van Spanje tapas genoemd) zijn vaak een combinaties van een aantal bijzondere ingrediënten. Omdat Baskenland zowel tegen de bergen, als vlak aan zee ligt is de variëteit aan lokale producten eindeloos.

Recepten voor familie en vrienden

In het boek vind je niet alleen recepten voor pintxos, maar ook ‘aan tafel’ recepten. Van beide soorten zijn in het boek een scala aan populaire en traditionele recepten uit Baskenland te vinden. De pintxos bedoeld om een aantal van op tafel te zetten. De ‘aan tafel’ recepten als uitgebreid hoofdgerecht. Maar José geeft ook menusuggesties, iets wat ik altijd super handig vind.

Vlees, vis, groente en nagerechten

Uit welke categorie je ook wilt kiezen, het klinkt allemaal verrukkelijk. En nee, een recept met varkenspoten ligt wellicht niet voor de hand maar het is wel typisch voor deze keuken. Gelukkig staan er ook heel veel, meer toegankelijke en andere recepten in.

Kip in cider Basque Smulpaapje

Ik maakte de kip in cider met appel. Super sappig, mooie combi en niet heel ingewikkeld om te maken. De restjes kip aten we de dag erna als kipsalade met appel en flatbread. Heerlijk was het! Het recept deel ik dan ook graag met je.

Baskische keuken thuis

Wil je de typisch Baskische keuken thuis maken, wil je een mooie afwisseling in recepten hebben, wil je een boek kopen dat zichtbaar met liefde is geschreven, met veel sfeerfoto’s uit Baskenland, met goed te maken recepten, dan is Basque zeker weten een boek voor jou. Ik heb er alleen maar meer zin van gekregen om heel gauw dat tripje Baskenland te boeken!

Basque is uitgegeven door Good Cook, kost € 24,95 en is o.a bij Bol.com en in de boekhandel te koop.

Gepubliceerd op 17 oktober 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.