Gevulde tomaat met rijst & spinazie



Je ziet ze steeds vaker, die prachtige coeur de boeuf tomaten. Een enorme vleestomaat, die niet alleen rauw lekker is, maar die je ook fantastisch kunt vullen. In de oven houden ze hun vorm en het zoete van de tomaat smaakt alleen nog maar intenser

Ik vulde ze met een Grieks geïnspireerde vulling van spinazie, rijst, rozijnen en hazelnoten. Verrassend lekker!

gevuldetomaat met spinazie Smulpaapje

Voor 4 personen

4 coeur de boeuf tomaten, ik gebruikte ze van Verse Oogst
300g verse spinazie
1 teentje knoflook
½ el olijfolie
100g ongekookte zilvervliesrijst
handje gele rozijnen, grof gesneden
handje hazelnoten, grof gesneden
Halloumi kaas (Midden Oosten supermarkt), naar smaak (in blokjes)
zout en peper

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C – ovenschaal invetten

Gevulde tomaten

Kook de rijst in ruim gezouten water volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en laat in de pan even nastomen. In de tussentijd was je de tomaten en snijd het kapje er, met een gekarteld mes, af. Met een lepel voorzichtig de tomaat uithollen.

Tomaat & spinazie

Zet de tomaten in de ovenschaal. Verhit een koekenpan met de olie en fruit hier een aantal minuten de knoflook in aan. Dan spinazie erbij en laten slinken. Overhevelen in een zeef, iets laten afkoelen en zoveel mogelijk van het vocht eruit knijpen. Snijd de spinazie daarna grof.

Tomaten vullen

Meng de spinazie met de rijst, breng op smaak met zout en peper en doe er de grofgesneden rozijnen door. Vul de tomaten met het mengsel, goed aanduwen en bestrooi tot slot met de gehakte hazelnoten en als je ze gebruikt de blokjes Halloumi. Zet de schaal nog een kwartiertje in de voorverwarmde oven, zodat alles goed warm kan worden en de hazelnoten enigszins roosteren. Serveer als je wilt met nog wat extra spinazie en rijst.

Gepubliceerd op 7 september 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.